CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335 g

Obniżka! Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335 g

Ilość: 335 g

NASZA CENA! 7,38 zł
do 2024-06-08

Cena za kilogram 22,03 zł

7,38 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
glukoza
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
1,4% płatki białej czekolady JOGURTOWEJ (cukier, tłuszcz kakaowy, 18% proszek JOGURTOWY, MLEKO pełne w proszku, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
1% proszek JOGURTOWY
substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
skrobia
sól
aromat
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 75 g jogurtu naturalnego lub 100 ml mleka

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawić foremki.
Piekarnik nagrzać do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jaja, olej i jogurt lub mleko. Całość dokładnie wymieszać łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Nakładanie ciasta:
Przygotowane ciasto równomiernie rozłożyć w foremkach.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: 17-20 min
Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Babeczki jogurtowe w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (jogurt) 100 g
1 porcja = 52 g
(%*)
Energia: 1561 kJ
812 kJ
10%
Energia: 373 kcal
194 kcal
10%
Tłuszcz : 19 g
9,8 g
14%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 2,6 g
1,4 g
7%
Węglowodany : 45 g
23 g
9%
w tym Cukry : 24 g
12 g
13%
Białko : 5,6 g
2,9 g
6%
Sól : 0,70 g
0,37 g
6%
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 52 g:


* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
- 75 g jogurtu naturalnego lub 100 ml mleka

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj jaja, olej i jogurt lub mleko. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta
Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki posyp cukrem pudrem.
Smacznego!

Babeczki z owocami sezonowymi
Inspiracji i przepisów szukaj na:
www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Babeczki jogurtowe 335 g
Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego? Wybierasz się do szkoły, pracy, na wycieczkę? A może po prostu siedzisz w domu? Zrób babeczki! Są dziecinnie łatwe w przygotowaniu i można je wszędzie zabrać ze sobą. A w dodatku zawsze się udają i zawsze smakują! Wystarczy dodać kilka składników, które zawsze są w domu. Do opakowania dołączone są papierowe foremki. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

30 inne produkty w tej samej kategorii: