CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g

Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g

Ilość: 671 g

Cena 10,28 zł

Cena za kilogram 15,32 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

10,28 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Zawiera: Smaki / Aromaty
Nie zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
4,1 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
1 % czekolada w proszku
glukoza
błonnik z cykorii
ekstrakt wanilii
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
sól
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 200 g margaryny
- 4 jaja
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- polewa lub cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Rozpuść i ostudź margarynę. Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetker lub cukrem pudrem.

Ciasto czekoladowe
... doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem).
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do wypieku ciasta czekoladowego XXL.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 37 g
(%)*
Energia: 1363 kJ
504 kJ
6 %
Energia: 325 kcal
120 kcal
6 %
Tłuszcz: 15 g
5,4 g
8 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 4,1 g
1,5 g
8 %
Węglowodany: 43 g
16 g
6 %
w tym Cukry: 21 g
7,9 g
9 %
Białko: 4,8 g
1,8 g
4 %
Sól: 0,69 g
0,25 g
4 %
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 37 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Ciasto czekoladowe XXL
Dodaj:
- 4 jaja
- 200 g margaryny (lub masła)
- 200 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.

Temperatura: 180 °C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka)

Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu.
Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.

Wuzetka
Ciasto
Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy.
Masa
2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta.

Polewa czekoladowa
Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto.

Smacznego!

Ciasto czekoladowe z owocami
Możesz wzbogacić ciasto dodając przed upieczeniem ulubione owoce. 200 g owoców (świeżych lub mrożonych) wiśni, malin, borówek, rozdrobnionych gruszek lub truskawek ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem. Wcześniej w razie potrzeby owoce odszypułkuj, obierz, umyj i odsącz piecz w temp. 180 °C ok. 40-45 min lub dłużej (do suchego patyczka).

Opis produktu

Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g
Ciasto czekoladowe XXL w proszku Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

21 inne produkty w tej samej kategorii: