Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Pierniczki 350 g
Ilość: 350 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Zawiera: Zapachy |
Zalecenia dla alergików | Jęczmień: Zawiera Mleko: Może zawierać Żyto: Zawiera Pszenica: Zawiera Możliwa obecność MLEKA. |
Składniki | mąka PSZENNA cukier skrobia PSZENNA mieszanka przypraw kakao o obniżonej zawartości tłuszczu naturalny aromat miodu ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria) substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu) cukier karmelizowany aromaty cynamon mielony sól |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po upieczeniu pierniczki można przechowywać w zamkniętym pojemniku przez ok. 30 dni. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Ilość pierniczków z 1 opakowania jest uzależniona od wielkości użytej foremki. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka w proszku do wypieku pierniczków. |
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa | Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = ok. 7 g %* Energia: 1729 kJ 121 kJ 1 % Energia: 412 kcal 29 kcal 1 % Tłuszcz: 18 g 1,3 g 2 % w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 11 g 0,8 g 4 % Węglowodany: 56 g 3,9 g 2 % w tym Cukry: 20 g 1,4 g 2 % Białko: 5,8 g 0,4 g 1 % Sól: 0,37 g 0,03 g 1 % Z mieszanki otrzymujemy ok. 70 szt. pierniczków. 1 pierniczek = ok. 7 g: * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: |
Przepisy | Dodaj: - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - mąkę do podsypania Sposób przygotowania 1. Przygotowanie ciasta Do miski wsyp mieszankę do pierniczków, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyrobione ciasto włóż na 15 minut do zamrażalnika. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. 2. Wykrawanie pierniczków Piekarnik nastaw na 175°C (bez termoobiegu). Schłodzone ciasto podziel na połowę. Jedną część włóż do lodówki, a drugą rozwałkuj na cienki placek o grubości ok. 3 mm, podsypując ciasto i wałek mąką. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki i przekładaj je na blachę, używając noża. 3. Pieczenie Wstaw do podgrzanego piekarnika i piecz wg zaleceń: Temperatura: 175°C Czas pieczenia: ok. 10 min Po upieczeniu wystudź i udekoruj pierniczki. Powtórz czynności z resztą ciasta. Pysznej zabawy! Ilość pierniczków z 1 opakowania jest uzależniona od wielkości użytej foremki i grubości rozwałkowanego ciasta. |
245 g
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
410 g
640 g
193 g
450 g
380 g
340 g
250 g
300 g
365 g
154 g
295 g
180 g
280 g