CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Pierniczki 350 g

Nazwa: Dr. Oetker Pierniczki 350 g

Ilość: 350 g

Cena 8,14 zł

Cena za kilogram 23,26 zł

8,14 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Zawiera: Zapachy
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Żyto: Zawiera
Pszenica: Zawiera



Możliwa obecność MLEKA.
Składniki mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
mieszanka przypraw
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
naturalny aromat miodu
ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
cukier karmelizowany
aromaty
cynamon mielony
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po upieczeniu pierniczki można przechowywać w zamkniętym pojemniku przez ok. 30 dni.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Ilość pierniczków z 1 opakowania jest uzależniona od wielkości użytej foremki.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do wypieku pierniczków.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = ok. 7 g
%*
Energia: 1729 kJ
121 kJ
1 %
Energia: 412 kcal
29 kcal
1 %
Tłuszcz: 18 g
1,3 g
2 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 11 g
0,8 g
4 %
Węglowodany: 56 g
3,9 g
2 %
w tym Cukry: 20 g
1,4 g
2 %
Białko: 5,8 g
0,4 g
1 %
Sól: 0,37 g
0,03 g
1 %
Z mieszanki otrzymujemy ok. 70 szt. pierniczków. 1 pierniczek = ok. 7 g:


* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Przepisy Dodaj:
- 100 g miękkiego masła
- 1 jajko
- mąkę do podsypania

Sposób przygotowania
1. Przygotowanie ciasta
Do miski wsyp mieszankę do pierniczków, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyrobione ciasto włóż na 15 minut do zamrażalnika. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
2. Wykrawanie pierniczków
Piekarnik nastaw na 175°C (bez termoobiegu). Schłodzone ciasto podziel na połowę. Jedną część włóż do lodówki, a drugą rozwałkuj na cienki placek o grubości ok. 3 mm, podsypując ciasto i wałek mąką. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki i przekładaj je na blachę, używając noża.
3. Pieczenie
Wstaw do podgrzanego piekarnika i piecz wg zaleceń:
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 10 min
Po upieczeniu wystudź i udekoruj pierniczki.
Powtórz czynności z resztą ciasta.
Pysznej zabawy!

Ilość pierniczków z 1 opakowania jest uzależniona od wielkości użytej foremki i grubości rozwałkowanego ciasta.

Opis produktu

Dr. Oetker Pierniczki 350 g

21 inne produkty w tej samej kategorii: