CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300 g

Nazwa: Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300 g

Ilość: 300 g

Cena 6,64 zł

Cena za kilogram 22,13 zł

6,64 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Zalecenia dla alergików Mleko: Może zawierać
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera



Możliwa obecność MLEKA.
Składniki mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
glukoza
błonnik z cykorii
aromat
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 100 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawić foremki.
Piekarnik nagrzać do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jaja, olej i wodę. Całość miksować mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę, do uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Dodawanie płatków:
Odsypać 1 łyżeczkę płatów czekoladowych. Pozostałe płatki dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto równomiernie rozłożyć w foremkach. Babeczki posypać równomiernie pozostałymi płatkami.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: 17-20 min
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek z płatkami czekolady.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 51 g
(%*)
Energia: 1481 kJ
755 kJ
9 %
Energia: 354 kcal
181 kcal
9 %
Tłuszcz: 19 g
9,7 g
14 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 2,7 g
1,4 g
7 %
Węglowodany: 40 g
21 g
8 %
w tym Cukry: 20 g
10 g
11 %
Białko: 4,9 g
2,5 g
5 %
Sól: 0,70 g
0,36 g
6 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = około 51 g:
Przepisy Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta
Odsyp 1 łyżeczkę płatków czekolady. Pozostałe płatki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
Ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej płatkami.
4. Pieczenie
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Smacznego!

Opis produktu

Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300 g
Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

30 inne produkty w tej samej kategorii: