GARMAŻERKA PAKOWANA

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g Zobacz większe

Nazwa: Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

Ilość: 375 g

Cena 7,13 zł

Cena za kilogram 19,01 zł

7,13 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH

dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
alkohol etylowy
cukier
sól spożywcza
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.
Adres zwrotny HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
Przygotowanie i stosowanie Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.

1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.
Kraj pochodzenia Niemcy
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 4,9 g
Sól: 0,60 g
Przepisy Brzoskwiniowa poduszka:
Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein
250 g sera mascarpone
250 g sera homogenizowanego
sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek
soku brzoskwiniowego z puszki
60 g cukru pudru
50 g wiórek kokosowych
1 puszka brzoskwiń 850 ml

Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie.
2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną.
3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

Opis produktu

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: