Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-05-02 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-05-02 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-05-02 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
Ilość: 375 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl |
Zalecenia dla alergików | Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka pszenna woda tłuszcz palmowy alkohol etylowy cukier sól spożywcza regulator kwasowości: kwas cytrynowy |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C. |
Adres zwrotny | HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste. |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1575 kJ/378 kcal Tłuszcz: 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g Węglowodany: 33 g w tym cukry: 2,0 g Białko: 4,9 g Sól: 0,60 g |
Przepisy | Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem. |
400 g
400 g
400 g
300 g
350 g
150 g
150 g
350 g
250 g
350 g
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
1.00 kg
400 g
1.00 kg
400 g
230 g
270 g
320 g