KASZA

Halina Kasza gryczana-prażona 900 g

Halina Kasza gryczana-prażona 900 g Zobacz większe

Nazwa: Halina Kasza gryczana-prażona 900 g

Ilość: 900 g

Cena 13,99 zł

Cena za kilogram 15,54 zł

13,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa

Zakład Produkcyjny:
ul. Przemysłowa 9
83-400 Kościerzyna
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać



Produkt może zawierać gluten.
Składniki kasza gryczana 100%
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa
tel. 226517904
www.halina.eu
uwagi i sugestie:
marketing@halina.eu
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza gryczana-prażona
Wartości odżywcze na 100 g
w porcji 50 g
%RWS*
Wartość energetyczna : 1467 kJ/
734 kJ/
9%
Wartość energetyczna : 347 kcal
174 kcal
9%
Tłuszcz, w tym:: 2,6 g
1,3 g
2%
- kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
0,3 g
2%
Węglowodany, w tym:: 65,0 g
33,0 g
13%
- cukry: 1,2 g
0,6 g
1%
Błonnik : 6,7 g
3,4 g
-
Białko : 13,0 g
7,5 g
15%
Sól : 0,02 g
0,01 g
0%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 18 porcji produktu.:


Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
a/ 100 g włożyć do 1 litra gotującej się, osolonej wody, w proporcji 1 szklanka na 1 litr wody.
b/ Gotować na słabym ogniu przez ok. 15 minut.
c/ Po ugotowaniu osączyć i opłukać krótko zimną wodą.
Przepisy Roladki z indyka w szynce parmeńskiej

4 sznycle z indyka
8 plastrów szynki parmeńskiej
liście jarmużu
1 mała czerwona papryka
2 łyżki masła
sól, świeżo mielony pieprz
ząbek czosnku

kasza gryczana prażona Halina

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Na desce położyć 2 plastry szynki, na nich (pośrodku) ułożyć sznycel. Doprawić solą i pieprzem. Na sznyclu ułożyć: 2 plasterki papryki i liść jarmużu. Dodać pół łyżki masła. Całość ciasno zwinąć i owinąć szynką. Przygotować pozostałe roladki i ułożyć je w wysmarowanym, żaroodpornym naczyniu. Przykryć folią, zapiekać 15 minut. Zdjąć folię i rumienić 10-15 min. Podawać z kaszą gryczaną prażoną Halina ugotowaną według przepisu na opakowaniu.

Opis produktu

Halina Kasza gryczana-prażona 900 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: