Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Kasza jaglana
Ilość: 500 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano dla: SCAMARK POLSKA Sp. z o.o. ul. Jutrzenki 156, 02-231 WARSZAWA przez: Zakład Konfekcjonowania Artykułów Spożywczych "VITANA" Jerzy Płachta ul. Wiosenna 6, 28-400 PIŃCZÓW. Zakład Produkcyjny: Kopernia 8, 28-400 Pińczów. |
Zalecenia dla alergików | Najlepiej spożyć przed: podana data jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej. Opakowanie 500 g zawiera około 12 porcji po 40 g. Do uzyskania 50 g ugotowanej kaszy jaglanej należy użyć ok. 40 g suchego produktu. |
Składniki | Kasza jaglana. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu. |
Adres zwrotny | Wyprodukowano dla: SCAMARK POLSKA Sp. z o.o. ul. Jutrzenki 156, 02-231 WARSZAWA przez: Zakład Konfekcjonowania Artykułów Spożywczych "VITANA" Jerzy Płachta ul. Wiosenna 6, 28-400 PIŃCZÓW. Zakład Produkcyjny: Kopernia 8, 28-400 Pińczów. |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania: 1 szkalnkę kaszy wsypać na sito i opłukać zimną wodą, a następnie przelać wrzątkiem, co umożliwi usunięcie często występującej lekkiej goryczki. Opłukaną kaszę wrzucić do 2 szklanek wrzącej wody, dodać soli do smaku (ok. 0,05 g (1/8 łyżeczki) / 250 g, czyli ok. 1 szklankę kaszy) i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie całą wodę (ok. 20 minut). Zestawić z ognia, spróbować, czy nie jest zbyt twarda, jeżeli tak, szczelnie przykryć i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut. |
Adres dystrybutora | Wyprodukowano dla: SCAMARK POLSKA Sp. z o.o. ul. Jutrzenki 156, 02-231 WARSZAWA przez: Zakład Konfekcjonowania Artykułów Spożywczych "VITANA" Jerzy Płachta ul. Wiosenna 6, 28-400 PIŃCZÓW. Zakład Produkcyjny: Kopernia 8, 28-400 Pińczów. |
Kraj pochodzenia | Polska |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | WM Kasza jaglana 500g |
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa | Sposób przygotowania: 1 szkalnkę kaszy wsypać na sito i opłukać zimną wodą, a następnie przelać wrzątkiem, co umożliwi usunięcie często występującej lekkiej goryczki. Opłukaną kaszę wrzucić do 2 szklanek wrzącej wody, dodać soli do smaku (ok. 0,05 g (1/8 łyżeczki) / 250 g, czyli ok. 1 szklankę kaszy) i gotować pod przykryciem na małym ogniu, aż kasza wchłonie całą wodę (ok. 20 minut). Zestawić z ognia, spróbować, czy nie jest zbyt twarda, jeżeli tak, szczelnie przykryć i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na kilkanaście minut. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza: Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1474 kJ/ 348 kcal Całkowita zawartość tłuszczu: 2,9 g Tłuszcze nasycone: 0,6 g Węglowodany: 68 g Cukry: < 0,5 g Błonnik: 3,2 g Białko: 10,5 g Sól: < 0,01 g |
400 g
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g