KASZA

Kupiec Kasza jaglana 400 g

Kupiec Kasza jaglana 400 g Zobacz większe

Nazwa: Kupiec Kasza jaglana 400 g

Ilość: 400 g

Cena 5,51 zł

Cena za kilogram 13,78 zł

5,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia
ul. Kupiecka 17
62-513 Krzymów
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać



Produkt może zawierać gluten.
Składniki kasza jaglana 100%
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Adres zwrotny Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia
ul. Kupiecka 17
62-513 Krzymów
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.pl
Przygotowanie i stosowanie Kasza jaglana jest otrzymywana z prosa. Ugotowana na sypko jest znakomitym dodatkiem do duszonych mięs, dobrze smakuje na słodko z owocami.

Sposób przyrządzania:
1 szklankę kaszy zalać 2 szklankami wody.
Lekko posolić.
Dodać łyżeczkę masła lub innego tłuszczu i gotować na małym ogniu około 15-20 minut.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jaglana
Wartości odżywcze 100 g
1 porcja (~50 g)
*% RWS w porcji (~50 g)
Wartość energetyczna : 1498 kJ
749 kJ
9%
Wartość energetyczna : 354 kcal
177 kcal

Tłuszcz : 3,1 g
1,6 g
2%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
0,3 g
2%
Węglowodany : 68 g
34 g
13%
- w tym cukry : 1,1 g
0,6 g
1%
Błonnik : 2,9 g
1,5 g
-
Białko : 12 g
6 g
12%
Sól : <0,01 g
<0,01 g
0%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal):


Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
1. Zagotować wodę w ilości dwa razy większej niż ilość kaszy.
2. Kaszę wsypać do wrzącej, osolonej wody i gotować na małym ogniu ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Tak przygotowaną kaszę pozostawić na kilka minut pod przykryciem.

Opis produktu

Kupiec Kasza jaglana 400 g
Otrzymywana z prosa, najstarszego uprawianego gatunku zboża. Jest produktem lekkostrawnym, doskonale nadaje się więc dla wszystkich, którzy pragną się zdrowo odżywiać. Kasza jaglana dzięki dużej zawartości krzemu korzystnie wpływa na wygląd skóry, paznokci i włosów oraz leczniczo na stawy. Polecana jest także w chorobach trzustki, wątroby, jelit i nerek dzięki swej lekko ocieplającej zasadowej naturze. Nadaje się do zapiekanek, a także do zagęszczania zup. Ugotowana na sypko jest znakomitym dodatkiem do duszonych mięs, dobrze smakuje również na słodko z owocami.

30 inne produkty w tej samej kategorii: