Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Szczytno Premium Kasza jęczmienna perłowa 400 g (4 saszetki)
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 07-415 Olszewo-Borki Kruki |
Zalecenia dla alergików | Jęczmień: Zawiera |
Składniki | 100% kasza jęczmienna perłowa gruba |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa tel./+48 29/ 760 98 51 fax./+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Wyśmienity zamiennik dla ryżu, ziemniaków i makaronów. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kasza jęczmienna perłowa |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna: 1429 kJ/ 338 kcal Tłuszcz : 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g Węglowodany : 69 g w tym cukry : 0,5 g Błonnik : 7 g Białko : 7 g Sól : 0,01 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia 1. Zagotować 1 litr wody. 2. Do gotującej się wody wrzucić zamkniętą torebkę. Posolić do smaku. 3. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 13-15 min. 4. Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podać kaszę. |
Przepisy | Kasza jęczmienna po staropolsku Składniki: 20 dag kaszy jęczmiennej Szczytno, około 400 ml wody, tłuszcz, 20 dag fasoli drobnej Melvit, 10 dag cebuli, 15 dag kiełbasy, 4 dag ketchupu, 150 ml gęstej śmietany, tarta bułka Melvit, sól, pieprz, przyprawy. Sposób przygotowania: 1. Kaszę opłukać, odcedzić i odsączyć. Do wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu wsypać kaszę, mieszając zagotować. 2. Następnie przykryć wstawić naczynie z kaszą do większego naczynia z wrzącą wodą i gotować na parze około 2 godzin. Parującą wodę uzupełniać. 3. Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą zagotować i pozostawić na 2 godziny. Następnie ugotować w tej samej wodzie. 4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć wymieszać z fasolą, ketchupem oraz pokrojoną kiełbasą, doprawić przyprawami. 5. Do wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką naczynia nałożyć doprawiona kaszę, przekładając przygotowaną fasolą, polać śmietaną i zapiec. |
400 g
900 g
400 g
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
900 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g
350 g