KASZA

Kupiec Lunch Mix kasza jęczmienna kasza owsiana pestki dyni siemię lniane 400 g (4 x 100 g)

Nazwa: Kupiec Lunch Mix kasza jęczmienna kasza owsiana pestki dyni siemię lniane 400 g (4 x 100 g)

Ilość: 400 g

Cena 7,61 zł

Cena za kilogram 19,03 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

7,61 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Zawiera
Owies: Zawiera



Produkt zawiera gluten.
Składniki kasza jęczmienna 60 %
kasza owsiana pełnoziarnista 20 %
pestki dyni 10 %
siemię lniane 10 %
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Adres zwrotny Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, pestkami dyni i siemieniem lnianym.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g
Wartość odżywcza 1 porcja (~ 50 g)
*% RWS w porcji (~ 50 g)
Wartość energetyczna: 1396 kJ
698 kJ
8 %
Wartość energetyczna: 333 kcal
167 kcal
8 %
Tłuszcz: 8,8 g
4,4 g
6 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
0,7 g
4 %
Węglowodany: 41 g
21 g
8 %
- w tym cukry: 0,7 g
0,4 g
0 %
Błonnik: 19 g
9,6 g
-
Białko: 13 g
6,5 g
13 %
Sól: <0,01 g
<0,01 g
0 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
1 torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem 20 minut.
Przepisy Lunch Mix z jarmużowym pesto

Składniki (na 2 porcje):
- Lunch Mix (kasza jęczmienna z kaszą owsianą pełnoziarnistą, pestkami dyni i siemieniem lnianym) - 100 g
- jarmuż (same liście) - 60 g
- masło orzechowe - 30 g (czubata łyżka)
- parmezan starty - 30 g (3 łyżki)
- czosnek - 1 duży ząbek
- oliwa z oliwek extra virgin - 60 g (6 łyżek)
- kalarepa - 80 g (połowa średniej szt.)

Przygotowanie:
Ziarna ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. W czasie gotowania ziaren umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę kalarepę. Dorzuć ją do garnka na 8 minut przed końcem gotowania ziaren. Jarmuż przełóż na durszlak i zblanszuj wrzącą wodą. Zostaw na durszlaku, żeby nieco się przesuszył. W tym czasie zmiksuj masło orzechowe, parmezan i obrany czosnek. Następnie dodaj jarmuż, oliwę i jeszcze raz zmiksuj na dość gładkie pesto. Ugotowane ziarna przełóż do miski wraz z lekko ugotowaną kalarepą, dodaj pesto i dokładnie wymieszaj. Danie najlepiej smakuje na ciepło.

Opis produktu

Kupiec Lunch Mix kasza jęczmienna kasza owsiana pestki dyni siemię lniane 400 g (4 x 100 g)

30 inne produkty w tej samej kategorii: