Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Mąka jaglana do wypieków 500 g
Ilość: 500 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Sezam: Może zawierać Informacja dla alergików: produkt może zawierać orzechy, sezam i gluten. |
Składniki | mąka jaglana |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa tel. /+48 29/ 760 98 51 fax /+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Jaglana mąka |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna : 1522 kJ / 359 kcal Tłuszcz : 3,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g Węglowodany : 74 g - w tym cukry : 0,7 g Błonnik : 2,2 g Białko : 7,5 g Sól : <0,01 g |
Przepisy | Przygotujesz w urządzeniu Thermomix Gofry jaglano-bananowe - 4 jajka - 1 szczypta soli - 200 g bananów pokrojonych na kawałki - 200 g maki jaglanej - 50 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej - 55 g oleju rzepakowego plus olej do gofrownicy - 80 g mleka - 30 g cukru lub ksylitolu Rozbić jajka, oddzielić białka od żółtek. Z białej ubić pianę. (W urządzeniu Thermomix - Założyć motylek. Do czystego i suchego naczynia miksującego wlać białka, dodać sól, ubijać 2 min/obr. 3.5. Zdjąć motylek.) Pianę z białek przełożyć do innego naczynia. Pozostałe składniki zmiksować. (W urządzeniu Thermomix - Do naczynia miksującego włożyć żółtka, banany, dodać mąkę jaglaną, skrobię kukurydzianą, olej, mleko i cukier, wymieszać 10 s/obr. 5.) Ciasto przelać do naczynia z ubitą pianą z białek, delikatnie wymieszać kopystką do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozgrzać gofrownicę, posmarować olejem powierzchnię grzejną za pomocą pędzelka i nakładać po 2-3 łyżki ciasta na porcję. Piec ok. 2 min, aż do uzyskania złotobrązowego koloru. Upieczone gofry podważyć ostrożnie nożem, wyjąć i odstawić na kratkę do studzenia. Gofry jaglano-bananowe podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. |
1.00 kg
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
250 g
500 g
1.00 kg
500 g
300 g
299 g
175 g
1.00 kg
1.00 kg