Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-05-01 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-05-01 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-05-01 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Mąka ryżowa 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki Poland |
Zalecenia dla alergików | Jęczmień: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Owies: Może zawierać Żyto: Może zawierać Sezam: Może zawierać Pszenica: Może zawierać Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten (jęczmień, owies, pszenica, żyto, pszenica orkisz), nasiona sezamu. |
Składniki | mąka ryżowa |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel. /+48 29/ 760 98 50 fax /+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Ciasteczka ryżowe Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej Melvit, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/8 łyżeczki sody, szczypta soli, 1/3 szklanki cukru, 1/4 szklanki oliwy, 1/2 szklanki wody. Sposób przygotowania: Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać oliwę, miksując dolewać tyle wody, by wyrobić gęste ciasto. Uformować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia, w odstępie 3 cm. Lekko je spłaszcz. Ciasteczka należy piec około 20-25 minut w temperaturze około 180°C do zarumienienia. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mąka ryżowa |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna: 1476 kJ / 348 kcal Tłuszcz: 1,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 78 g - w tym cukry: 0,2 g Błonnik : 1,4 g Białko : 6,0 g Sól : <0,01 g |
Przepisy | Naleśniki z mąki ryżowej Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej Melvit, 2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody, 1 jajko, 2 łyżeczki cukru, szczypta soli, olej do smażenia. Sposób przygotowania: Składniki połączyć w misce i dokładnie wymieszać. Przygotowane ciasto smażyć na oleju na złoty kolor. Naleśniki ryżowe wyśmienicie komponują się z dowolnym sosem owocowym, konfiturami, bitą śmietaną, a także nadzieniem serowym. Smacznego! |
1.00 kg
500 g
500 g
500 g
500 g
500 g
250 g
500 g
500 g
1.00 kg
500 g
300 g
299 g
175 g
1.00 kg