RAZOWA

Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg

Nazwa: Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 6,94 zł

Cena za kilogram 6,94 zł

6,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Zalecenia dla alergików Żyto: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 1542 kJ / 365 kcal
Tłuszcz : 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 67 g
w tym cukry : 4 g
Błonnik : 10 g
Białko : 14 g
Sól : 0,03 g
Fosfor : 340 mg (49%)*
Magnez : 80 mg (21%)*
Żelazo : 3,46 mg (25%)*
* % referencyjnej wartości spożycia:
Przepisy Domowy chleb
Sposób wykonania w domowym piekarniku
liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.)

Składniki:
- 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 2 czubate łyżeczki soli
- 5 dag świeżych drożdży
- 700 ml chłodnej wody

Wykonanie:
Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika).
Smacznego!

Domowy chleb
Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba
liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.)

Składniki:
- 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża
- 14 g soli
- 12 g świeżych drożdży
- 350 ml zimnej wody

Wykonanie:
Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program.
Sugerowane ustawienia:
program - chleb pełnoziarnisty
waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż.
Smacznego!

Mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl

Opis produktu

Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg
Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia. Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.

7 inne produkty w tej samej kategorii: