RAZOWA

Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg

Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg Zobacz większe

Nazwa: Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg

Cena 6,99 zł


6,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Zalecenia dla alergików Żyto: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k.
ul. Wrotkowska 1
20-469 Lublin
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: w 100 g produktu

Wartość energetyczna 1542 kJ / 365 kcal /
Tłuszcz 2,3 g /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g /
Węglowodany 67 g /
w tym cukry 4 g /
Błonnik 10 g /
Białko 14 g /
Sól 0,03 g /
Fosfor 340 mg (49%)* /
Magnez 80 mg (21%)* /
Żelazo 3,46 mg (25%)* /
* % referencyjnej wartości spożycia

Opis produktu

Mąka pełnoziarnista 3 zboża jest wytwarzana z całych ziaren zbóż, popularnie zwana mąką razową. Pochodzi ona z rozdrobnienia oczyszczonego ziarna pszenicy, żyta i orkiszu, z zachowaniem w końcowym produkcie przemiału wszystkich części rozdrobnionego ziarna. Stąd też ciemniejszy kolor mąki pełnoziarnistej. Produkty pełnoziarniste są źródłem błonnika i minerałów. Stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy styl życia. Lubella Pełne Ziarno powstaje z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, magnez i żelazo.

5 inne produkty w tej samej kategorii: