Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Lubella Pełne Ziarno 3 zboża Mąka pełnoziarnista do wypieku chleba typ 2000 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin |
Zalecenia dla alergików | Żyto: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka pełnoziarnista: pszenna, żytnia, orkiszowa |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mąka pełnoziarnista z 3 zbóż |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu Wartość energetyczna : 1542 kJ / 365 kcal Tłuszcz : 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g Węglowodany : 67 g w tym cukry : 4 g Błonnik : 10 g Białko : 14 g Sól : 0,03 g Fosfor : 340 mg (49%)* Magnez : 80 mg (21%)* Żelazo : 3,46 mg (25%)* * % referencyjnej wartości spożycia: |
Przepisy | Domowy chleb Sposób wykonania w domowym piekarniku liczba porcji: 2 bochenki po ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2 godz.) Składniki: - 1 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 2 czubate łyżeczki soli - 5 dag świeżych drożdży - 700 ml chłodnej wody Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Wszystkie składniki: mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Przykrywamy je mokrą ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min w temp. pokojowej. Dzielimy ciasto na odpowiednie porcje, formujemy bochenki chleba i umieszczamy w blaszkach wcześniej nasmarowanych olejem. Odstawiamy na ok. 35-40 min w ciepłe miejsce, przykrywając mokrą ściereczką (aż ciasto podwoi swoją objętość). Wyrośnięty chleb wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C i pieczemy przez ok. 30-35 min (przed włożeniem możemy zwilżyć chleb wodą i posypać ziarnem maku, sezamu lub słonecznika). Smacznego! Domowy chleb Sposób wykonania w wypiekaczu do chleba liczba porcji: bochenek ok. 800 g (czas przygotowania: ok. 2,5 godz.) Składniki: - 0,5 kg mąki pełnoziarnistej Lubella 3 zboża - 14 g soli - 12 g świeżych drożdży - 350 ml zimnej wody Wykonanie: Do pojemnika wlewamy wodę, następnie dodajemy sól, mąkę i drożdże (rozkruszamy je na powierzchni mieszanki, aby uniknąć kontaktu z wodą i solą). Wkładamy formę do automatu, uruchamiamy urządzenie zgodnie z instrukcją obsługi i wybieramy odpowiedni program. Sugerowane ustawienia: program - chleb pełnoziarnisty waga - 750 g, opcja "zarumienienia skórki". Podczas wyrabiania ciasta istnieje możliwość dodania takich składników, jak np. słonecznik, mak, len czy ziarna zbóż. Smacznego! Mnóstwo smacznych przepisów na www.uwielbiam.pl |
1.00 kg
800 g
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg