RAZOWA

Melvit Mąka żytnia razowa do wypieku domowego chleba 1 kg

Nazwa: Melvit Mąka żytnia razowa do wypieku domowego chleba 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 5,99 zł

Cena za kilogram 5,99 zł

5,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Melvit S.A.
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo - Borki
Zalecenia dla alergików Żyto: Zawiera
Składniki mąka żytnia razowa Typ 2000
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Melvit S.A.
ul. Grójecka 194 lok. 91
02-390 Warszawa
tel. /+48 29/ 760 98 51
fax. /+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.com.pl
Przygotowanie i stosowanie Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Wymaga obróbki termicznej np: pieczenia, smażenia, gotowania.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mąka żytnia razowa
Wartości odżywcze w 100 g produktu
Wartość energetyczna : 1411 kJ / 334 kcal
Tłuszcz : 2,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
Węglowodany : 66 g
- w tym cukry : 2,5 g
Błonnik : 9 g
Białko : 8 g
Sól : 0 g
Przepisy Przygotujesz w Thermomixie

Chleb żytni razowy

Sposób przygotowania:
Do Thermomixa wlać 250 g maślanki i 150 g wody, dodać 40 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 1 min/37°C/obroty 2. Dodać 500 g mąki żytniej razowej, 1,5 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić przy pomocy kopystki czas 2 min. Ciasto przełożyć do innego naczynia, pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min, następnie przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 24x12x7 cm). Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min.

Opis produktu

Melvit Mąka żytnia razowa do wypieku domowego chleba 1 kg

7 inne produkty w tej samej kategorii: