Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Mąka żytnia razowa do wypieku domowego chleba 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Melvit S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki |
Zalecenia dla alergików | Żyto: Zawiera |
Składniki | mąka żytnia razowa Typ 2000 |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Melvit S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa tel. /+48 29/ 760 98 51 fax. /+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Wymaga obróbki termicznej np: pieczenia, smażenia, gotowania. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mąka żytnia razowa |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu Wartość energetyczna : 1411 kJ / 334 kcal Tłuszcz : 2,2 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g Węglowodany : 66 g - w tym cukry : 2,5 g Błonnik : 9 g Białko : 8 g Sól : 0 g |
Przepisy | Przygotujesz w Thermomixie Chleb żytni razowy Sposób przygotowania: Do Thermomixa wlać 250 g maślanki i 150 g wody, dodać 40 g świeżych drożdży i łyżeczkę cukru, podgrzać czas 1 min/37°C/obroty 2. Dodać 500 g mąki żytniej razowej, 1,5 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić przy pomocy kopystki czas 2 min. Ciasto przełożyć do innego naczynia, pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min, następnie przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 24x12x7 cm). Piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 50-60 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min. |
800 g
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg