Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Mąka żytnia do wypieku domowego chleba 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Melvit S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo - Borki |
Zalecenia dla alergików | Żyto: Zawiera |
Składniki | mąka żytnia typ 720 |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Melvit S.A. ul. Grójecka 194 lok. 91 02-390 Warszawa tel. /+48 29/ 760 98 51 fax /+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Produkt nie jest przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Wymaga obróbki termicznej np: pieczenia, smażenia, gotowania. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mąka żytnia |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu Wartość energetyczna: 1420 kJ / 335 kcal Tłuszcz: 1,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany : 71 g - w tym cukry: 2,5 g Błonnik : 6 g Białko : 6 g Sól : 0 g |
Przepisy | Przygotujesz w Thermomixie Bułki żytnie Sposób przygotowania: Do Thermomixa włożyć 50 g drożdży, łyżeczkę cukru, 250 g ciepłej wody, 300 g mąki żytniej, 200 g mąki pszennej, łyżkę oleju i łyżeczkę soli, wyrobić czas 4 min. Ciasto przełożyć i pozostawić wyrośnięcia na ok. 40 min, uformować bułki i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 20 min. Na każdej bułce wykonać nacięcie. Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, bułki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej wodzie. |
1.00 kg
800 g
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg
1.00 kg