Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Podravka Ryż parboiled 400 g (4 torebki)
Ilość: 400 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Podravka - Lagris a.s. Dolni Lhota 39 763 23 Czech Republic |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ GLUTEN, MLEKO, JAJA ORAZ SOJĘ. |
Składniki | ryż długoziarnisty preparowany termicznie (Oryza sativa L.) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa www.podravka.pl |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ryż parboiled długoziarnisty w torebkach do gotowania |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: Wartość energetyczna:: 1531 kJ/361 kcal Tłuszcz:: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: <0,1 g Węglowodany:: 82 g w tym cukry:: 0,4 g Błonnik:: 1,0 g Białko:: 7,7 g Sól:: <0,01 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia 1.Torebkę z ryżem opłukać pod bieżącą wodą i włożyć do osolonej, gotującej się wody (na 1 torebkę ryżu 1 litr wody). 2. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem przez 10 minut do momentu, aż ryż stanie się miękki. 3. Torebkę wyjąć z wody i odsączyć. Rozerwać wzdłuż perforacji i podawać. |
Przepisy | Bakłażany nadziewane ryżem z ziołami Składniki na 4 porcje: 2 duże bakłażany, olej, cebula, 200 g szynki, 500 g przecieru pomidorowego Podravka, oregano, sól, 200 g ugotowanego ryżu parboiled, 200 g kwaśnej śmietany, ser mozzarella, 1 pęczek szczypiorku. Sposób przygotowania: Bakłażany przeciąć wzdłużna pół i wydrążyć. Wnętrze lekko posolić. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać pokrojony miąższ bakłażanów, przecier pomidorowy, szynkę, sól, oregano i krótko gotować. Dodać ugotowany ryż. Zdjąć z ognia, dodać drobno pokrojony szczypiorek i całość wymieszać ze śmietaną. Wydrążone bakłażany nadziewać przygotowanym farszem, przykryć plastrami mozzarelli i owinąć folią aluminiową. Ułożyć na blasze i piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 minut. |
400 g
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
500 g
400 g
300 g
200 g
400 g
400 g
400 g
500 g