Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Sonko Ryż risotto 200 g (2 x 100 g)
Ilość: 200 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Sonko Sp. z o.o. ul. Ryżowa 1, Bielany Wrocławskie 55-040 Kobierzyce, Poland www.sonko.pl |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Nie zawiera |
Składniki | ryż biały średnioziarnisty - Carnaroli |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Sonko Sp. z o.o. ul. Ryżowa 1, Bielany Wrocławskie 55-040 Kobierzyce, Poland www.sonko.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ryż risotto. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g Wartość odżywcza na porcję¹ Wartość energetyczna: 1505 kJ 756 kJ Wartość energetyczna: 355 kcal 178 kcal Tłuszcz, w tym:: 1,1 g 0,6 g - kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g <0,1 g Węglowodany, w tym:: 78,1 g 39,1 g - cukry: <0,5 g <0,5 g Błonnik: 0,9 g <0,5 g Białko: 7,6 g 3,8 g Sól: <0,01 g <0,01 g Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.: ¹porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować w woreczku Od temperatury otoczenia W garnku rozgrzać 2 łyżki masła, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i chwilę smażyć. Do cebuli dodać ryż i mieszać, aż zrobi się szklisty. Zalać go winem (ok. 0,5 kieliszka) i gotować do odparowania. Następnie partiami dolewać gorący bulion (ok. 400 ml) często mieszając, aby ryż nie przywarł do garnka i gotować około 20 minut. Wraz z ostatnią porcją bulionu do ryżu można dodać ulubione dodatki i gotować, aż całość płynu odparuje. Na koniec połączyć z niewielką ilością masła, śmietany oraz z parmezanem. Wyłączyć ogień i pozostawić potrawę na 2 minuty pod przykryciem. Gotowe risotto przełożyć na talerz. |
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
500 g
400 g
300 g
400 g
400 g
400 g
500 g
400 g
400 g