Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-05-02 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-05-02 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-05-02 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Poniedziałek 2024-05-06 |
||||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Riso Scotti Ryż Arborio 500 g
Ilość: 500 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyprodukowano przez: Riso Scotti S.p.A, 27100 Pavia, via Angello Scotti, 2 - Włochy W zakładzie: Pavia Via Angello Scotti, 2/A, Włochy |
Przechowywanie | Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Index Food Sp. z o.o. Sp. k., ul. Jana III Sobieskiego 98, 62-030 Luboń, www.indexfood.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Czas gotowania: 15-18 min |
Adres dystrybutora | Index Food Sp. z o.o. Sp. k., ul. Jana III Sobieskiego 98, 62-030 Luboń, www.indexfood.pl |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Włoski ryż do risotto. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g Energia: 1490 kJ/351 kcal Tłuszcz: 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g Węglowodany: 77 g w tym cukry: 0,3 g Błonnik: 1,9 g Białko: 6,9 g Sól: 0 g |
Przepisy | Poznaj przepis na szafranowe Risotto alla Milanese od Marii z Mediolanu. Na 2 porcje: 1) Zeszklij pół drobno pokrojonej cebuli. 2) Dodaj 160 g ryżu Arborio i zamieszaj. Dodaj pół kieliszka białego, wytrawnego wina i przemieszaj. 3) Dodaj pół łyżeczki szafranu. Dolej po trochu 500 ml bulionu i mieszaj aż wszystkie dodatki go wchłoną, a ryż będzie al dente (15-18 min). 4) Aby risotto było bardziej kremowe dodaj łyżkę masła oraz garść tartego sera Parmigiano Reggiano. |
400 g
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
400 g
500 g
400 g
300 g
200 g
400 g
400 g
500 g
400 g
1.00 kg