Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Ryż do risotto 300 g (2 saszetki)
Ilość: 300 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Produkt może zawierać gluten |
Składniki | Ryż biały okrągłoziarnisty |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Przygotowanie i stosowanie | 1 saszetka = porcja dla 2 osób. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ryż biały okrągłoziarnisty |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu % RWS* wartość energetyczna : 1449 kJ 17 wartość energetyczna : 341 kcal tłuszcz : 0,2 g <1 w tym kwasy nasycone : 0,1 g <1 węglowodany : 77 g 30 w tym cukry : <0,5 g <1 błonnik : 1,5 g białko : 7,4 g 15 sól : <0,01 g <1 * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować Od temperatury otoczenia Wsypać saszetkę ryżu na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i mieszać aż się zeszkli. Dolać ok. 2 szklanki bulionu i gotować aż do momentu wchłonięcia. |
Przepisy | Risotto z warzywami Składniki dla 3-4 osób, czas przygotowania 60 minut. Składniki: 2 saszetki ryżu do risotto, około 2 szklanki bulionu warzywnego (może być z kostki), czerwona papryka, szklanka mrożonego groszku, jedna średniej wielkości marchew, pół główki małego brokuła, pół cukinii, 10 dkg sera parmezan lub cheddar, 3 łyżki oleju, 2 łyżki masła, świeżo mielony pieprz do smaku Przygotowanie: Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy ryż i mieszamy tak długo aż ryż się zeszkli. Zmniejszamy ogień i dolewamy tyle bulionu, aby ziarna były nim przykryte. Gotujemy mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękki. W razie potrzeby można dodać jeszcze bulionu lub wody. Warzywa myjemy, drobno kroimy i zalewamy na chwilę wrzątkiem. Następnie odcedzamy i dodajemy do ryżu. Dodajemy starty ser i masło. Całość gotujemy jeszcze dwie minuty. Jeżeli chcemy, aby potrawa miała bardziej wytrawny smak, oprócz bulionu dodajemy do ryżu jeszcze kieliszek białego wina. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl |
400 g
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
500 g
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
500 g
400 g