Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Premium Ryż parboiled 400 g (4 torebki)
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo-Borki |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Informacje dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż. |
Składniki | 100% ryż parboiled |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel./+48 29/ 760 98 51 fax/+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania: 1. Zagotować 1 litr wody, lekko posolić. Do gotującej się wody włożyć 1 saszetkę ryżu Parboiled Melvit. 2. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 15-18 minut. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ryż paraboiled |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna : 1498 kJ / 353 kcal Tłuszcz : 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,05 g Węglowodany : 80 g w tym cukry : 0,6 g Błonnik : 2,0 g Białko : 7,0 g Sól : 0,01 g |
Przepisy | Risotto grzybowe Składniki: 2 saszetki ryżu parboiled Melvit, 2 filety z piersi kurczaka, 10 dużych pieczarek, 20 dag suszonych grzybów, 20 dag gęstej śmietany, 10 dag tartego parmezanu, 2 cebule, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 papryka czerwona, 1 papryka zielona, 1 żółtko, sól, pieprz, majeranek. Opis przygotowania: Filet z piersi kurczaka opłukać i wymoczyć przez 1 godzinę. Oddzielnie namoczyć suszone grzyby. Cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oliwie z oliwek, dodać grzyby. Pierś pokroić w kostkę, włożyć do garnka, dodać cebulę. Następnie wlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości, w trakcie duszenia dodać pokrojone drobno pieczarki. Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso z pieczarkami, cebulkę z grzybami, przyprawy i wymieszać. Potrawę wyłożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną połączoną z żółtkiem. Na wierzchu posypać tartym serem, a także pokrojoną w plasterki papryką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180°C ok. 30 minut. Smacznego! |
400 g
400 g
200 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
1.00 kg
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
1.00 kg
400 g
500 g
400 g
300 g
200 g
400 g
400 g
400 g
500 g
400 g