CIASTA W PROSZKU

Delecta Ciasto kruche klasyczne mieszanka do domowego wypieku ciasta 400 g

Delecta Ciasto kruche klasyczne mieszanka do domowego wypieku ciasta 400 g Zobacz większe

Nazwa: Delecta Ciasto kruche klasyczne mieszanka do domowego wypieku ciasta 400 g

Ilość: 400 g

Cena 7,80 zł

Cena za kilogram 19,50 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

7,80 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Migdały: Może zawierać
Orzechy brazylijskie: Może zawierać
Orzechy nerkowca: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Orzeszki pekan: Może zawierać
Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Orzechy włoskie: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki mąka pszenna krupczatka 40 %
mąka pszenna
cukier puder
cukier kryształ
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
aromat
sól
naturalny ekstrakt z wanilii
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kruche. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 31 g
%RWS* na porcję 31 g
Wartość energetyczna: 1871 kJ
585 kJ
7 %
Wartość energetyczna: 445 kcal
139 kcal
7 %
Tłuszcz: 18 g
5,5 g
8 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
1,6 g
8 %
Węglowodany: 64 g
20 g
8 %
w tym cukry: 25 g
7,9 g
9 %
Białko: 6,8 g
2,1 g
4 %
Sól: 0,62 g
0,19 g
3 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal):


Wartości odżywcze liczone dla samego ciasta kruchego (z margaryną 80 % tł.).:


ok. 500 g produktu po przygotowaniu (16 porcji):
Przepisy Nasz przepis na szarlotkę na kruchym cieście
Przygotuj:
Do ciasta: 1 jajo, 100 g zimnej margaryny lub masła
Do nadzienia: 1 kg jabłek, 1 łyżkę cukru
Do posypania: 1-2 łyżki mąki pszennej

Sposób przygotowania:
Obierz jabłka, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj cukier (do słodkich jabłek proponujemy dodać 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego; można dodać również 1/2 łyżeczki cynamonu). Upraż na małym ogniu przez 10-15 min. Ostudź.
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem.
Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, pokrojoną margarynę (masło). Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników.
Nagrzej piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu.
Rozwałkuj 3/4 ciasta, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 2 cm większej niż średnica tortownicy. Przełóż ciasto do tortownicy lekko zawijając na boki. Pozostałą część ciasta włóż do lodówki na ok. 30 min.
Wstaw spód ciasta do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 min.
Na spód ciasta wyłóż przygotowane jabłka. Wyjmij ciasto z lodówki i cienko rozwałkuj, podsypując mąką. Przykryj jabłka ciastem. Wierzch posmaruj mlekiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190°C przez 40-45 min (do uzyskania złocistego koloru).

Nasze ciasto jest idealne pod makowce, serniki i ciasta z owocami. Doskonale sprawdza się przy wypieku drobnych ciast i ciasteczek. Jest zawsze kruche i chrupiące.

Sernik krople rosy
- Przygotuj ciasto dodając 2 żółtka, 1 łyżkę wody, 100 g zimnej margaryny, zmiksuj. Wyłóż na blat podsypany 1 łyżką mąki i zagnieć. Formę o wymiarach ok. 25 x 35 cm wysmaruj tłuszczem. Wylep ciastem dno i boki formy.
- Do masy sernikowej zmiel 750 g twarogu półtłustego. W głębokiej dużej misce umieść twaróg, dodaj 1 szklankę cukru, 3 żółtka, 2 budynie o smaku śmietankowym na 3/4 l mleka, 1/2 szklanki oleju. Całość zmiksuj na średnich obrotach do gładkiej masy. Stopniowo dodawaj 2 szklanki letniego mleka i sok z 1 cytryny miksując na średnich obrotach (masa jest bardzo rzadka). Ubij pianę z trzech białek ze szczyptą soli, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Wylej masę sernikową na kruchy spód. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 45 min do zarumienienia.
- Pod koniec pieczenia ubij pianę z dwóch białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru, wyłóż na podpieczoną masę serową i piecz w temp 180°C przez kolejne 15 min (do uzyskania złocistego koloru piany).

Opis produktu

Delecta Ciasto kruche klasyczne mieszanka do domowego wypieku ciasta 400 g

21 inne produkty w tej samej kategorii: