Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Piątek 2024-05-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Delecta Ciasto kruche klasyczne mieszanka do domowego wypieku ciasta 400 g
Ilość: 400 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki Nie zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Migdały: Może zawierać Orzechy brazylijskie: Może zawierać Orzechy nerkowca: Może zawierać Jaja: Może zawierać Orzechy laskowe: Może zawierać Orzechy makadamia / Orzechy Queensland: Może zawierać Mleko: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Orzeszki pekan: Może zawierać Pistacje/orzechy pistacjowe: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Orzechy włoskie: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu. |
Składniki | mąka pszenna krupczatka 40 % mąka pszenna cukier puder cukier kryształ proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu) aromat sól naturalny ekstrakt z wanilii |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kruche. Mieszanka do domowego wypieku ciasta. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 31 g %RWS* na porcję 31 g Wartość energetyczna: 1871 kJ 585 kJ 7 % Wartość energetyczna: 445 kcal 139 kcal 7 % Tłuszcz: 18 g 5,5 g 8 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g 1,6 g 8 % Węglowodany: 64 g 20 g 8 % w tym cukry: 25 g 7,9 g 9 % Białko: 6,8 g 2,1 g 4 % Sól: 0,62 g 0,19 g 3 % *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal): Wartości odżywcze liczone dla samego ciasta kruchego (z margaryną 80 % tł.).: ok. 500 g produktu po przygotowaniu (16 porcji): |
Przepisy | Nasz przepis na szarlotkę na kruchym cieście Przygotuj: Do ciasta: 1 jajo, 100 g zimnej margaryny lub masła Do nadzienia: 1 kg jabłek, 1 łyżkę cukru Do posypania: 1-2 łyżki mąki pszennej Sposób przygotowania: Obierz jabłka, pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka, dodaj cukier (do słodkich jabłek proponujemy dodać 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego; można dodać również 1/2 łyżeczki cynamonu). Upraż na małym ogniu przez 10-15 min. Ostudź. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem. Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajo, pokrojoną margarynę (masło). Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników. Nagrzej piekarnik do temp. 190°C bez termoobiegu. Rozwałkuj 3/4 ciasta, podsypując mąką, na placek o średnicy ok. 2 cm większej niż średnica tortownicy. Przełóż ciasto do tortownicy lekko zawijając na boki. Pozostałą część ciasta włóż do lodówki na ok. 30 min. Wstaw spód ciasta do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min do zarumienienia. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 min. Na spód ciasta wyłóż przygotowane jabłka. Wyjmij ciasto z lodówki i cienko rozwałkuj, podsypując mąką. Przykryj jabłka ciastem. Wierzch posmaruj mlekiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190°C przez 40-45 min (do uzyskania złocistego koloru). Nasze ciasto jest idealne pod makowce, serniki i ciasta z owocami. Doskonale sprawdza się przy wypieku drobnych ciast i ciasteczek. Jest zawsze kruche i chrupiące. Sernik krople rosy - Przygotuj ciasto dodając 2 żółtka, 1 łyżkę wody, 100 g zimnej margaryny, zmiksuj. Wyłóż na blat podsypany 1 łyżką mąki i zagnieć. Formę o wymiarach ok. 25 x 35 cm wysmaruj tłuszczem. Wylep ciastem dno i boki formy. - Do masy sernikowej zmiel 750 g twarogu półtłustego. W głębokiej dużej misce umieść twaróg, dodaj 1 szklankę cukru, 3 żółtka, 2 budynie o smaku śmietankowym na 3/4 l mleka, 1/2 szklanki oleju. Całość zmiksuj na średnich obrotach do gładkiej masy. Stopniowo dodawaj 2 szklanki letniego mleka i sok z 1 cytryny miksując na średnich obrotach (masa jest bardzo rzadka). Ubij pianę z trzech białek ze szczyptą soli, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Wylej masę sernikową na kruchy spód. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C przez 45 min do zarumienienia. - Pod koniec pieczenia ubij pianę z dwóch białek z dodatkiem 1/2 szklanki cukru, wyłóż na podpieczoną masę serową i piecz w temp 180°C przez kolejne 15 min (do uzyskania złocistego koloru piany). |
Delecta Ciasto kruche klasyczne mieszanka do domowego wypieku ciasta 400 g
245 g
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
640 g
193 g
450 g
380 g
340 g
250 g
300 g
365 g
154 g
295 g
180 g
280 g