Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Piernik XXL 654 g
Ilość: 654 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki |
Zalecenia dla alergików | Jęczmień: Zawiera Mleko: Zawiera Żyto: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | mąka PSZENNA cukier skrobia PSZENNA proszek do pieczenia (substancje spulchniające (węglany sodu, difosforany), mąka PSZENNA) 1,8 % mieszanka przypraw MLEKO odtłuszczone w proszku 0,9 % cykoria ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria) 0,4 % cynamon mielony kakao o obniżonej zawartości tłuszczu naturalny aromat miodu aromaty |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: - 3 jaja - 250 g margaryny - 100 ml wody (ok. 9 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuścić i ostudzić margarynę. Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksować najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (25 x 35 cm) posmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto nałożyć do foremki. 3. Pieczenie Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 45-50 min 4. Dekorowanie Upieczone ciasto należy wyjąć z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu można je udekorować cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Smacznego! |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka w proszku do wypieku ciasta Piernik XXL. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 33 g (%*) Energia: 1585 kJ 523 kJ 6 % Energia: 379 kcal 125 kcal 6 % Tłuszcz: 19 g 6,3 g 9 % w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 5,1 g 1,7 g 9 % Węglowodany: 46 g 15 g 6 % w tym Cukry: 24 g 8,1 g 9 % Białko: 5 g 1,7 g 3 % Sól: 0,75 g 0,25 g 4 % *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal): Ciasto można podzielić na 35 porcji, 1 porcja = 33 g: |
Przepisy | Piernik XXL Dodaj: - 3 jaja - 250 g margaryny (lub masła) - 100 ml wody Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Rozpuść i ostudź margarynę lub masło. Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzony tłuszcz i wodę. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Nakładanie do formy Formę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do formy i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 40 min (do suchego patyczka) Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Jeśli chcesz wzbogacić piernik bakaliami, zwiększ ilość wody dodawanej do ciasta o 50 ml, zmiksuj składniki, następnie obtocz w mące 150 g bakalii (po 50 g rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i suszonych śliwek) i delikatnie wymieszaj je ze zmiksowanym ciastem. Temperatura: ok. 180°C. Czas pieczenia: ok. 40 min. Piernik przekładany Ciasto Piernik upiecz zgodnie ze sposobem przygotowania, dodając w trakcie miksowania dodatkowo 3 łyżki powideł śliwkowych. Po ostudzeniu przekrój w poziomie, tworząc 2 blaty. Masa budyniowa Z 375 ml mleka odlej 1/2 szklanki, wsyp Budyń smak waniliowy Dr.Oetkera, 4 łyżki cukru, wymieszaj. Resztę mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem. Mieszając gotuj do zgęstnienia. Przykryj folią spożywczą, tak by stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia (budyń powinien mieć taką samą temperaturę jak masło). 100 g miękkiego masła dodawaj do budyniu łyżka po łyżce i całość ucieraj na gładką masę. Krem rozsmaruj na dolnym blacie piernika i przykryj górnym blatem. Wierzch piernika udekoruj gotową polewą Dr. Oetkera i posyp bakaliami (ok. 200 g: rodzynki, posiekane orzechy włoskie, laskowe, migdały). Smacznego! |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
295 g
170 g
180 g
280 g
375 g