CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g

Nazwa: Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g

Ilość: 335 g

Cena 7,49 zł

Cena za kilogram 22,36 zł

7,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki mąka PSZENNA
cukier
skrobia PSZENNA
4,4% skórka pomarańczowa (54% skórka pomarańczowa, cukier, regulator kwasowości (kwas cytrynowy))
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
skrobia
0,1% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza)
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 2 jaja
- 100 ml oleju
- 100 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawić foremki.
Piekarnik nagrzać do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsypać do miski, dodać jaja, olej i wodę. Całość miksować mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Nakładanie ciasta:
Przygotowane ciasto równomiernie rozłożyć w foremkach.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstawić do nagrzanego piekarnika i piec na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: 17-20 min
Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy w proszku.
Wartości odżywcze 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 54 g
(%*)
Energia: 1460 kJ
788 kJ
9%
Energia: 349 kcal
188 kcal
9%
Tłuszcz : 17,9 g
9,7 g
14%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 2,9 g
1,6 g
8%
Węglowodany : 40,9 g
22,1 g
9%
w tym Cukry : 22,2 g
12,0 g
13%
Białko : 5,2 g
2,8 g
6%
Sól : 0,79 g
0,43 g
7%
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek:


1 porcja = ok. 54 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przepisy Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek:
Na blasze do pieczenia ustawić foremki.
Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu).
2. Przygotowanie ciasta:
Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jaja, wodę i olej. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub mikserem do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Nakładanie ciasta:
Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
4. Pieczenie:
Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.

Temperatura: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 17-20 min
Wystudzone babeczki posyp cukrem pudrem.
Smacznego!

Inspiracji i przepisów szukaj na:
www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczy 335 g
Masz ochotę na coś słodkiego i pysznego? Wybierasz się do szkoły, pracy, na wycieczkę? A może po prostu siedzisz w domu? Zrób babeczki! Są dziecinnie łatwe w przygotowaniu i można je wszędzie zabrać ze sobą. A w dodatku zawsze się udają i zawsze smakują! Wystarczy dodać kilka składników, które zawsze są w domu. Do opakowania dołączone są papierowe foremki. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

28 inne produkty w tej samej kategorii: