CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g

Ilość: 195 g

Cena 4,98 zł

Cena za kilogram 25,54 zł

4,98 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Składniki cukier
żelatyna
skrobia modyfikowana
syrop glukozowy
olej kokosowy
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
aromaty
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 600 ml schłodzonego mleka lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane waniliowe po 150 g
Do dekoracji:
biszkopty, owoce, galaretkę

Sposób przygotowania na mleku
1. Przygotować tortownicę (ø 24 cm, można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 600 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

Sposób przygotowania na mleku i serkach
1. Przygotować tortownicę (ø 24 cm, można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 500 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodać 2 serki i dalej miksować przez 1 min.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

Sernik można wzbogacić układając na spodzie tortownicy biszkopty oraz dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalewać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g / Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g / (%*) /
Energia601 kJ / 487 kJ / 6% /
Energia142 kcal / 115 kcal / 6% /
Tłuszcz3,8 g / 3,0 g / 4% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone2,9 g / 2,4 g / 12% /
Węglowodany2,1 g / 17 g / 7% /
w tym Cukry19 g / 15 g / 17% /
Białko5,8 g / 4,7 g / 9% /
Sól0,12 g / 0,10 g / 2% /
Sernik można podzielić na 12 porcji
1 porcja = ok. 81 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Opis produktu

Sernik na zimno to delikatna masa serowa, która doskonale komponuje się z różnymi owocami, biszkoptami i galaretką. Wystarczy dodać samo mleko lub połączyć je z ulubionym dodatkiem (serki, jogurt, mascarpone lub śmietanka) i zmiksować, a następnie schłodzić. Sernik doskonale nadaje się do przełożenia biszkoptu, a nawet przygotowania deseru w pucharkach. Efekt za każdym razem będzie znakomity. Inspiracji i przepisów szukaj na oetker.pl Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

29 inne produkty w tej samej kategorii: