CIASTA W PROSZKU

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g

Ilość: 195 g

Cena 6,47 zł

Cena za kilogram 33,18 zł

6,47 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Zawiera: Aromaty
Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Zawiera



Możliwa obecność GLUTENU.
Składniki cukier
żelatyna
syrop glukozowy
skrobia modyfikowana
olej palmowy
SERWATKA w proszku (z MLEKA)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
aromaty
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód torebki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 600 ml schłodzonego mleka lub
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane waniliowe po 150 g
Do dekoracji:
biszkopty, owoce, galaretkę

Sposób przygotowania na mleku
1. Przygotować tortownicę (ø 24 cm, można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 600 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

Sposób przygotowania na mleku i serkach
1. Przygotować tortownicę (ø 24 cm, można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 500 ml mleka.
2. Wsypać masę sernikową i miksować 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodać 2 serki i dalej miksować przez 1 min.
3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.

Sernik można wzbogacić układając na spodzie tortownicy biszkopty oraz dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalewać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca).
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g
(%*)
Energia: 595 kJ
482 kJ
6 %
Energia: 141 kcal
114 kcal
6 %
Tłuszcz: 3,5 g
2,8 g
4 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 2,7 g
2,2 g
11 %
Węglowodany: 22 g
17 g
7 %
w tym Cukry: 18 g
15 g
17 %
Białko: 5,7 g
4,7 g
9 %
Sól: 0,12 g
0,10 g
2 %
Sernik można podzielić na 12 porcji:


1 porcja = ok. 81 g:


*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Przepisy Sernik na zimno
Dodaj:
- 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub
- 600 ml schłodzonego mleka
Do dekoracji:
70 g biszkoptów, owoce, galaretkę

Przygotowanie
Na mleku i serkach
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).

Przygotowanie
Na samym mleku
1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka.
2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach.
3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca).
Smacznego :)

Dodaj to, co lubisz!
Możesz zamieniać dodatki na:
- 500 ml mleka + 150 g jogurtu (np. greckiego)
- 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone
- 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30 % tł. (bez ubijania)
Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach.

Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką
Dodaj:
- 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera
- 800 ml wrzącej wody
- 600 ml schłodzonego mleka
- 125 g serka mascarpone
- 70 g biszkoptów
- 300 g świeżych truskawek
- Masło do wysmarowania formy
1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia.
2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki.
3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz.
Smacznego :)

Opis produktu

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g

28 inne produkty w tej samej kategorii: