Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g
Ilość: 195 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Zawiera: Aromaty Zawiera: Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Mleko: Zawiera Możliwa obecność GLUTENU. |
Składniki | cukier żelatyna syrop glukozowy skrobia modyfikowana olej palmowy SERWATKA w proszku (z MLEKA) emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym) regulator kwasowości (kwas cytrynowy) białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ) aromaty |
Przechowywanie | Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: - 600 ml schłodzonego mleka lub - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane waniliowe po 150 g Do dekoracji: biszkopty, owoce, galaretkę Sposób przygotowania na mleku 1. Przygotować tortownicę (ø 24 cm, można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 600 ml mleka. 2. Wsypać masę sernikową i miksować 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki na ok. 1 godz. Sposób przygotowania na mleku i serkach 1. Przygotować tortownicę (ø 24 cm, można wyłożyć ją biszkoptami). Do wysokiego naczynia wlać 500 ml mleka. 2. Wsypać masę sernikową i miksować 3 min na najwyższych obrotach. Następnie dodać 2 serki i dalej miksować przez 1 min. 3. Natychmiast przełożyć masę do tortownicy i wstawić do lodówki na ok. 1 godz. Sernik można wzbogacić układając na spodzie tortownicy biszkopty oraz dekorując wierzch ciasta ulubionymi owocami i galaretką (najlepiej zalewać nią sernik i owoce, gdy jest lekko tężejąca). |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka w proszku do przyrządzenia masy sernikowej. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł., serki homogenizowane waniliowe po 140 g, bez biszkoptów, owoców i galaretki) 1 porcja = ok. 81 g (%*) Energia: 595 kJ 482 kJ 6 % Energia: 141 kcal 114 kcal 6 % Tłuszcz: 3,5 g 2,8 g 4 % w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 2,7 g 2,2 g 11 % Węglowodany: 22 g 17 g 7 % w tym Cukry: 18 g 15 g 17 % Białko: 5,7 g 4,7 g 9 % Sól: 0,12 g 0,10 g 2 % Sernik można podzielić na 12 porcji: 1 porcja = ok. 81 g: *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: |
Przepisy | Sernik na zimno Dodaj: - 500 ml schłodzonego mleka i 2 serki homogenizowane po ok. 140 g lub - 600 ml schłodzonego mleka Do dekoracji: 70 g biszkoptów, owoce, galaretkę Przygotowanie Na mleku i serkach 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 500 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj 2 serki i miksuj przez 2 min. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Przygotowanie Na samym mleku 1. Tortownicę wyłóż biszkoptami. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml mleka. 2. Wsyp masę sernikową i miksuj 4 min na najwyższych obrotach. 3. Natychmiast ułóż masę na biszkoptach i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Wierzch ciasta możesz udekorować owocami i galaretką (zalej nią ciasto, gdy będzie lekko tężejąca). Smacznego :) Dodaj to, co lubisz! Możesz zamieniać dodatki na: - 500 ml mleka + 150 g jogurtu (np. greckiego) - 600 ml mleka + 125 g serka mascarpone - 500 ml mleka + 250 ml śmietanki 30 % tł. (bez ubijania) Przygotowanie jak w wersji na mleku i serkach. Sernik na zimno z truskawkową niespodzianką Dodaj: - 2 opakowania Galaretki truskawkowej Dr. Oetkera - 800 ml wrzącej wody - 600 ml schłodzonego mleka - 125 g serka mascarpone - 70 g biszkoptów - 300 g świeżych truskawek - Masło do wysmarowania formy 1. Galaretkę przygotuj kilka godzin wcześniej. Okrągłą formę Ø 20 cm posmaruj bardzo cienko masłem (boki i dno) i wyłóż folią spożywczą. Do wrzącej wody wsyp galaretki i dokładnie wymieszaj do ich rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wstaw na 30 min do lodówki do lekkiego zgęstnienia. Galaretkę przelej do wcześniej przygotowanej formy i schłodź w lodówce do całkowitego stężenia. 2. Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a na dnie ułóż biszkopty. Truskawki umyj i pokrój w plasterki. 3. Mleko wlej do wysokiego naczynia, wsyp masę sernikową i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min. Następnie dodaj serek mascarpone i miksuj jeszcze przez ok. 2 min. Ok. 1/3 gotowej masy wyłóż na biszkopty i wyrównaj. Stężoną galaretkę wyjmij z formy, delikatnie usuwając folię i ułóż na środku masy sernikowej. Całość przykryj pozostałą częścią masy i dokładnie wypełniając po bokach wyrównaj wierzch. Udekoruj wierzch wciskając lekko w masę plasterki truskawek. Schładzaj w lodówce przez ok. 2 godz. Smacznego :) |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
295 g
170 g
180 g
280 g
375 g