Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
Przy kwocie poniżej 200PLN możesz skorzystać z usług premium
![]() |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-01-16 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-15:00![]() |
|||
Poniedziałek 2021-01-18 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Wtorek 2021-01-19 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Środa 2021-01-20 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Czwartek 2021-01-21 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Piątek 2021-01-22 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-01-16 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-14:30![]() |
|||
Poniedziałek 2021-01-18 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Wtorek 2021-01-19 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Środa 2021-01-20 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Czwartek 2021-01-21 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Piątek 2021-01-22 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-01-16 |
10:30-12:30![]() |
|||||
Poniedziałek 2021-01-18 |
![]() |
![]() |
||||
Wtorek 2021-01-19 |
![]() |
![]() |
||||
Środa 2021-01-20 |
![]() |
![]() |
||||
Czwartek 2021-01-21 |
![]() |
![]() |
||||
Piątek 2021-01-22 |
![]() |
![]() |
||||
![]() ![]() |
Nazwa: Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g
Ilość: 410 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Pszenica: Zawiera |
Składniki | cukier mąka PSZENNA 14% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny)) skrobia PSZENNA kakao o obniżonej zawartości tłuszczu żelatyna substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu) skrobia modyfikowana emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym) syrop glukozowy MLEKO odtłuszczone w proszku aromaty sól |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: do ciasta: - 100 g miękkiej margaryny - 2 jaja - 75 ml (ok. 6 łyżek) mleka - 3 banany do masy: - 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. - 100 ml (ok. 8 łyżek) letniej wody do nasączenia: - woda, cukier, sok z cytryny Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać margarynę, jaja i mleko. Całość miksować początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez 3 min. Ciasto rozłożyć równomiernie w wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej formie (ø 24 cm). Piekarnik nastawić na temp. ok. 180°C bez termoobiegu. 2. Pieczenie Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Temperatura pieczenia: ok. 180°C Czas pieczenia: ok. 35-45 min 3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów Upieczone ciasto oddzielić ostrym nożem od brzegów formy, zdjąć obręcz, wystudzić. Wyłożyć na płaski talerz i łyżką wydrążyć miąższ ciasta na głębokość 0,5 cm, zostawiając 1 cm brzeg nienaruszonego ciasta. Okruchy przełożyć do miski i równomiernie rozkruszyć. Wydrążony spód ciasta nasączyć wodą z odrobiną cukru i soku z cytryny. Banany obrać ze skóry, przekroić wzdłuż i płaską stroną ułożyć na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy można je skropić sokiem z cytryny). 4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta Schłodzoną śmietankę ubić mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlać wodę, wsypać mieszankę do masy i miksować przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełożyć natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszać, a następnie stopniowo dodawać płatki czekoladowe. Masę wyłożyć na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformować kopułę, posypać okruchami ciasta i wstawić na ok. 2 godz. do lodówki. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kopiec Kreta w proszku. |
Wartości odżywcze | Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko (2% tł.), banany ok. 420 g) 100 g / 1 porcja = 81 g / (%*) / Energia1268 kJ / 1027 kJ / 12% / Energia304 kcal / 246 kcal / Tłuszcz 20,2 g / 16,4 g / 23% / w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 9,8 g / 7,9 g / 40% / Węglowodany 26,0 g / 21,1 g / 8% / w tym Cukry 16,5 g / 13,4 g / 15% / Białko 4,3 g / 3,5 g / 7% / Sól 0,51 g / 0,41 g / 7% / *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g |
280 g
671 g
670 g
335 g
350 g
600 g
375 g
390 g
380 g
250 g
350 g
199 g
199 g