CIASTA W PROSZKU

Promocje

Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g

Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Kopiec Kreta Oryginalny z czekoladą Ciasto 410 g

Ilość: 410 g

Cena 6,87 zł

Cena za kilogram 16,76 zł

6,87 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Pszenica: Zawiera
Składniki cukier
mąka PSZENNA
14% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
żelatyna
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
skrobia modyfikowana
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
syrop glukozowy
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromaty
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
do ciasta:
- 100 g miękkiej margaryny
- 2 jaja
- 75 ml (ok. 6 łyżek) mleka
- 3 banany
do masy:
- 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.
- 100 ml (ok. 8 łyżek) letniej wody
do nasączenia:
- woda, cukier, sok z cytryny

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać margarynę, jaja i mleko. Całość miksować początkowo na niskich, a następnie na wysokich obrotach przez 3 min. Ciasto rozłożyć równomiernie w wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej formie (ø 24 cm). Piekarnik nastawić na temp. ok. 180°C bez termoobiegu.
2. Pieczenie
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika.
Temperatura pieczenia: ok. 180°C
Czas pieczenia: ok. 35-45 min
3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów
Upieczone ciasto oddzielić ostrym nożem od brzegów formy, zdjąć obręcz, wystudzić. Wyłożyć na płaski talerz i łyżką wydrążyć miąższ ciasta na głębokość 0,5 cm, zostawiając 1 cm brzeg nienaruszonego ciasta. Okruchy przełożyć do miski i równomiernie rozkruszyć. Wydrążony spód ciasta nasączyć wodą z odrobiną cukru i soku z cytryny. Banany obrać ze skóry, przekroić wzdłuż i płaską stroną ułożyć na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy można je skropić sokiem z cytryny).
4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta
Schłodzoną śmietankę ubić mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlać wodę, wsypać mieszankę do masy i miksować przez 0,5 min. Tak przygotowaną mieszankę przełożyć natychmiast do ubitej śmietany, delikatnie wymieszać, a następnie stopniowo dodawać płatki czekoladowe. Masę wyłożyć na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformować kopułę, posypać okruchami ciasta i wstawić na ok. 2 godz. do lodówki.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kopiec Kreta w proszku.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko (2% tł.), banany ok. 420 g) 100 g / 1 porcja = 81 g / (%*) /
Energia1268 kJ / 1027 kJ / 12% /
Energia304 kcal / 246 kcal /
Tłuszcz 20,2 g / 16,4 g / 23% /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 9,8 g / 7,9 g / 40% /
Węglowodany 26,0 g / 21,1 g / 8% /
w tym Cukry 16,5 g / 13,4 g / 15% /
Białko 4,3 g / 3,5 g / 7% /
Sól 0,51 g / 0,41 g / 7% /
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 81 g

Opis produktu

Opatrzyły Ci się tradycyjne wypieki i nie masz pomysłu na przygotowanie oryginalnego ciasta? Zaskocz rodzinę, podając ciasto "Kopiec Kreta". To propozycja, która jest połączeniem zalet ciast w proszku z wyśmienitym smakiem, wyszukanym wyglądem, oryginalną recepturą oraz intrygującą nazwą. Wyborny smak Kopca Kreta zaspokoi oczekiwania i sprawi dużo radości nawet najbardziej wybrednym smakoszom.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: