CIASTA W PROSZKU

Delecta Z serca natury Karpatka mieszanka do wypieku ciasta 390 g

Delecta Z serca natury Karpatka mieszanka do wypieku ciasta 390 g Zobacz większe

Nazwa: Delecta Z serca natury Karpatka mieszanka do wypieku ciasta 390 g

Ilość: 390 g

Cena 4,98 zł

Cena za kilogram 12,77 zł

4,98 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Dodatki Barwniki: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Składniki Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, jaja w proszku, naturalny aromat, naturalny ekstrakt z wanilii
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotować
Do kremu: 500 ml mleka
200 g masła lub margaryny
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki)
125 g margaryny
4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru

Sposób Przygotowania
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.
Ciasto:
1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
2. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
3. Nagrzej piekarnik do temp. 220°C bez termoobiegu.
4. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min.
5. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na przygotowanej blasze.
6. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz kolejno przez 25-30 min, do uzyskania złocistego koloru.
Składanie ciasta:
1. Na dolną warstwę wystudzonego ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.
2. Ciasto posyp cukrem pudrem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Karpatka mieszanka do domowego wypieku ciasta
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu Na 100 g / Na porcję 63 g / %RWS* na porcję 63 g /
Wartość energetyczna1454 kJ / 909 kJ / 11% /
Wartość energetyczna349 kcal / 218 kcal / 11% /
Tłuszcz24 g / 15 g / 21% /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone7,3 g / 4,6 g / 23% /
Węglowodany29 g / 18 g / 7% /
w tym cukry14 g / 9,1 g / 11% /
Białko5,2 g / 3,2 g / 6% /
Sól0,58 g / 0,35 g / 6% /
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł., i margaryną 80% tł.).
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji).

Opis produktu

Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;)

30 inne produkty w tej samej kategorii: