Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Delecta Karpatka z nutą wanilii mieszanka do wypieku ciasta 390 g
Ilość: 390 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki |
Zalecenia dla alergików | Jaja: Zawiera Mleko: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu. |
Składniki | Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu) Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, jaja w proszku, naturalny aromat, naturalny ekstrakt z wanilii |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotować Do kremu: 500 ml mleka 200 g masła lub margaryny Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki) 125 g margaryny 4-5 jaj (w zależności od wielkości) Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru Sposób Przygotowania Krem: 1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj. 2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. 3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując. Ciasto: 1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. 2. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. 3. Nagrzej piekarnik do temp. 220°C bez termoobiegu. 4. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. 5. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na przygotowanej blasze. 6. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz kolejno przez 25-30 min, do uzyskania złocistego koloru. Składanie ciasta: 1. Na dolną warstwę wystudzonego ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta. 2. Ciasto posyp cukrem pudrem. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Karpatka mieszanka do domowego wypieku ciasta. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 63 g %RWS na porcję 63 g Wartość energetyczna: 1454 kJ 909 kJ 11 % Wartość energetyczna: 349 kcal 218 kcal 11 % Tłuszcz: 24 g 15 g 21 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,3 g 4,6 g 23 % Węglowodany: 29 g 18 g 7 % w tym cukry: 14 g 9,1 g 11 % Białko: 5,2 g 3,2 g 6 % Sól: 0,58 g 0,35 g 6 % *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2% tł., i margaryną 80% tł.).: Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji).: |
Przepisy | Przygotuj: Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości) Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. 2. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj i wlej rozprowadzony proszek. 3. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. 4. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji. 5. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. 6. Nastaw piekarnik na temp. 220°C (bez termoobiegu). 7. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. 8. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na blasze 25 x 30 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. 9. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz 25-30 min (każde ciasto piecz oddzielnie, do uzyskania złocistego koloru). 10. Po upieczeniu wystudź ciasto. 11. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta. 12. Ciasto posyp cukrem pudrem. |
245 g
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
410 g
640 g
193 g
450 g
380 g
340 g
250 g
300 g
365 g
154 g
295 g
180 g
280 g