CIASTA W PROSZKU

Delecta Karpatka z nutą wanilii mieszanka do wypieku ciasta 390 g

Nazwa: Delecta Karpatka z nutą wanilii mieszanka do wypieku ciasta 390 g

Ilość: 390 g

Cena 5,99 zł

Cena za kilogram 15,36 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

5,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Zalecenia dla alergików Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, jaja w proszku, naturalny aromat, naturalny ekstrakt z wanilii
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotować
Do kremu: 500 ml mleka
200 g masła lub margaryny
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki)
125 g margaryny
4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru

Sposób Przygotowania
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.
Ciasto:
1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
2. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
3. Nagrzej piekarnik do temp. 220°C bez termoobiegu.
4. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min.
5. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na przygotowanej blasze.
6. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz kolejno przez 25-30 min, do uzyskania złocistego koloru.
Składanie ciasta:
1. Na dolną warstwę wystudzonego ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.
2. Ciasto posyp cukrem pudrem.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Karpatka mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 63 g
%RWS na porcję 63 g
Wartość energetyczna: 1454 kJ
909 kJ
11 %
Wartość energetyczna: 349 kcal
218 kcal
11 %
Tłuszcz: 24 g
15 g
21 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,3 g
4,6 g
23 %
Węglowodany: 29 g
18 g
7 %
w tym cukry: 14 g
9,1 g
11 %
Białko: 5,2 g
3,2 g
6 %
Sól: 0,58 g
0,35 g
6 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2% tł., i margaryną 80% tł.).:


Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji).:
Przepisy Przygotuj:
Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru

Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka.
2. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj i wlej rozprowadzony proszek.
3. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
4. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji.
5. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
6. Nastaw piekarnik na temp. 220°C (bez termoobiegu).
7. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min.
8. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na blasze 25 x 30 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką.
9. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz 25-30 min (każde ciasto piecz oddzielnie, do uzyskania złocistego koloru).
10. Po upieczeniu wystudź ciasto.
11. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.
12. Ciasto posyp cukrem pudrem.

Opis produktu

Delecta Karpatka z nutą wanilii mieszanka do wypieku ciasta 390 g
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić na słodko!

22 inne produkty w tej samej kategorii: