Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Kremówki papieskie wadowickie mieszanka do wypieku 450 g
Ilość: 450 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Barwniki sztuczne: Nie zawiera |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać soję i mleko. |
Składniki | mąka pszenna cukier skrobie emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, monooleinian polioksyetylenosorbitolu proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu) aromaty barwniki: karoteny, kurkumina |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Lista zakupów: 3 jajka, 750 ml mleka, 150 g masła lub margaryny, 1 cytryna Przygotuj Do sporządzenia: Ciasta: 3 jajka, Kremu: 3/4 litra (750 ml) mleka, 150 g miękkiego masła lub margaryny Ponczu: 125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody, 1 łyżeczkę cukru, sok z ¼ cytryny 1. Przygotuj ciasto W wysokim naczyniu ubić jaja, stopniowo wsypywać mieszankę do wypieku ciasta i miksować ok. 4-5 minut na najwyższych obrotach aż do uzyskania jednolitej puszystej masy. Gotową masę przełożyć do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o wymiarach 25 x 28 cm, wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temp. 180°C przez ok. 25 minut (bez termoobiegu). 2. Przygotuj krem Z ¾ litra mleka odlać szklankę, przelać do większego naczynia i rozmieszać w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować. Odsunąć mleko z ognia, wlać rozrobiony proszek i zagotować ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostawić do ostudzenia. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasączyć według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i soku wyciśniętego z ćwiartki cytryny. Rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową kremówkę można posypać cukrem pudrem. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do domowego wypieku ciasta i przygotowania kremu. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 g Wartość odżywcza po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (ok. 88 g) Wartość energetyczna: 1118 kJ / 267 kcal 982 kJ / 235 kcal (12 %*) Tłuszcz: 14,5 g 12,8 g (18 %*) w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,5 g 9,2 g (46 %*) Węglowodany: 30,0 g 26,4 g (10 %*) w tym cukry: 15,5 g 13,6 g (15 %*) Białko: 4,2 g 3,7 g (7 %*) Sól: 0,32 g 0,28 g (5 %*) *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Ciasto można podzielić na 15 porcji.: 1 porcja = ok. 88 g.: |
Przepisy | Przygotuj: Do ciasta: - 4 jajka Do kremu: - 750 ml mleka, - 200 g miękkiego masła. Do ponczu: - 125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody, - 1 łyżeczkę cukru, - 2-3 łyżki soku z cytryny. Forma do pieczenia: 25 cm x 28 cm 1. Przygotuj ciasto W wysokim naczyniu ubij jajka, stopniowo wsypuj mieszankę do wypieku ciasta i miksuj około 4-5 minut na najwyższych obrotach, aż do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Gotową masę przełóż do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 25 x 28 cm. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez około 25 minut. 2. Przygotuj krem Z 750 ml mleka odlej szklankę, przelej do większego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Odsuń mleko z palnika, wlej rozrobiony proszek i zagotuj ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostaw do wystudzenia. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe! Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasącz według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i 2-3 łyżek soku z cytryny. Rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Tak przygotowane ciasto włóż do lodówki. Gotową Kremówkę przed podaniem posyp Cukrem pudrem Gellwe. Pomysł na: Kremówki z bitą śmietaną 500 ml schłodzonej śmietanki o zaw. tł. 30 % lub 36 % ubijaj przez chwilę mikserem. Wsyp 2 saszetki Śmietanexu Gellwe i kontynuuj ubijanie do uzyskania sztywnej konsystencji. Na krem budyniowy wyłóż ubitą śmietanę i przykryj drugą połową biszkoptu. Gotowe ciasto włóż do lodówki. Przed podaniem udekoruj Cukrem pudrem Gellwe. Słodkiego dnia :) |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
294 g
170 g
180 g
280 g
375 g