CIASTA W PROSZKU

Gellwe Papieskie kremówki wadowickie 450 g

Gellwe Papieskie kremówki wadowickie 450 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Papieskie kremówki wadowickie 450 g

Ilość: 390 g

Cena 6,69 zł

Cena za kilogram 17,15 zł

6,69 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Dodatki Barwniki sztuczne: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Składniki Ciasto: mąka pszenna, cukier, skrobia ryżowa, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, monooleinian polioksyetylenosorbitolu; skrobia ziemniaczana
Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, karoteny
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów:
3 jajka, 750 ml mleka, 150 g masła lub margaryny, 1 cytryna

Przygotuj
Do sporządzenia:
Ciasta:
3 jajka,
Kremu:
3/4 litra (750 ml) mleka,
150 g miękkiego masła lub margaryny
Ponczu:
125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody,
1 łyżeczkę cukru,
sok z ¼ cytryny

1. Przygotuj ciasto
W wysokim naczyniu ubić jaja, stopniowo wsypywać mieszankę do wypieku ciasta i miksować ok. 4-5 minut na najwyższych obrotach aż do uzyskania jednolitej puszystej masy. Gotową masę przełożyć do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o wymiarach 25 x 28 cm, wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temp. 180°C przez ok. 25 minut (bez termoobiegu).
2. Przygotuj krem
Z ¾ litra mleka odlać szklankę, przelać do większego naczynia i rozmieszać w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować. Odsunąć mleko z ognia, wlać rozrobiony proszek i zagotować ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostawić do ostudzenia. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy.
3. I gotowe
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasączyć według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i soku wyciśniętego z ćwiartki cytryny. Rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową kremówkę można posypać cukrem pudrem.
Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do domowego wypieku ciasta i przygotowania kremu
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przygotowaniu z masłem i mlekiem 2% tłuszczu w 100 g / w 1 porcji (około 106 g) /
Wartość energetyczna 1109 kJ/ 265 kcal / 1176 kJ/ 281 kcal (14%*) /
Tłuszcz 13,8 g / 14,6 g (21%*) /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,1 g / 10,7 g (54%*) /
Węglowodany 31,0 g / 32,9 g (13%*) /
w tym cukry 17,7 g / 18,8 g (21%*) /
Białko 4,2 g / 4,5 g (9%*) /
Sól 0,32 g / 0,34 g (6%*) /
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Ciasto można podzielić na 12 porcji po ok. 106 g.

Opis produktu

Oryginalne Wadowickie Kremówki Papieskie

30 inne produkty w tej samej kategorii: