CIASTA W PROSZKU

Gellwe Wadowickie kremówki papieskie 390 g

Gellwe Wadowickie kremówki papieskie 390 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Wadowickie kremówki papieskie 390 g

Ilość: 390 g

Cena 5,55 zł

Cena za kilogram 14,23 zł

5,55 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Dodatki Barwniki sztuczne: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Pszenica: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Orzechy laskowe: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Składniki Ciasto: mąka pszenna, cukier, skrobia ryżowa, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, monooleinian polioksyetylenosorbitolu; skrobia ziemniaczana
Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, karoteny
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów:
3 jajka, 750 ml mleka, 150 g masła lub margaryny, 1 cytryna

Przygotuj
Do sporządzenia:
Ciasta:
3 jajka,
Kremu:
3/4 litra (750 ml) mleka,
150 g miękkiego masła lub margaryny
Ponczu:
125 ml (pół szklanki) przegotowanej wody,
1 łyżeczkę cukru,
sok z ¼ cytryny

1. Przygotuj ciasto
W wysokim naczyniu ubić jaja, stopniowo wsypywać mieszankę do wypieku ciasta i miksować ok. 4-5 minut na najwyższych obrotach aż do uzyskania jednolitej puszystej masy. Gotową masę przełożyć do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o wymiarach 25 x 28 cm, wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temp. 180°C przez ok. 25 minut (bez termoobiegu).
2. Przygotuj krem
Z ¾ litra mleka odlać szklankę, przelać do większego naczynia i rozmieszać w nim zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować. Odsunąć mleko z ognia, wlać rozrobiony proszek i zagotować ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki. Całość pozostawić do ostudzenia. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny, cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy.
3. I gotowe
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 równe części. Obydwie połowy ciasta nasączyć według uznania zimnym ponczem przygotowanym ze 125 ml przegotowanej wody, łyżeczki cukru i soku wyciśniętego z ćwiartki cytryny. Rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową kremówkę można posypać cukrem pudrem.
Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu

Opis produktu

Oryginalne Wadowickie Kremówki Papieskie

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: