Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2024-03-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Środa 2024-03-20 |
||||||
Czwartek 2024-03-21 |
||||||
Piątek 2024-03-22 |
||||||
Sobota 2024-03-23 |
||||||
Poniedziałek 2024-03-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Ciasto i krem do karpatki mieszanka do wypieku 340 g
Ilość: 340 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Barwniki sztuczne: Nie zawiera |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać soję i mleko. |
Składniki | mąka pszenna cukier skrobie proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany) aromaty barwniki: kurkumina, karoteny |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Lista zakupów: 4 jajka, 1/2 l mleka, 225 g masła lub margaryny Przygotuj Do sporządzenia: - Ciasta: 4 jajka, 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki), 250 ml wody (ok. 1 szklanka) - Kremu: 500 ml mleka, 100 g miękkiego masła lub margaryny 1. Przygotuj ciasto Zagotować wodę z tłuszczem, wsypać mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszać do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Zdjąć z ognia, ostudzić, wbić jaja i miksować na najwyższych obrotach przez 5 minut. Otrzymaną masę podzielić na dwie części. Każdą z nich rozprowadzić przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formie 25x36 cm. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piec ok. 25 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec ok. 15 min. Drugą część ciasta upiec tak samo. 2. Przygotuj krem Z 500 ml mleka odlać szklankę i rozmieszać w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki, zagotować. Całość pozostawić do ostudzenia, mieszając od czasu do czasu. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe Gdy ciasto wystygnie, rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową karpatkę można posypać cukrem pudrem. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do domowego wypieku ciasta i przygotowania kremu. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną i mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (ok. 34 g) Wartość energetyczna: 1207 kJ / 289 kcal 411 kJ / 98 kcal (5 %*) Tłuszcz: 17 g 5,8 g (8 %*) w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g 1,4 g (7 %*) Węglowodany: 27 g 9,2 g (4 %*) w tym cukry: 11 g 3,7 g (4 %*) Białko: 5,8 g 2,0 g (4 %*) Sól: 0,31 g 0,11 g (2 %*) *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Ciasto można podzielić na 30 porcji.: 1 porcja = ok. 34 g.: |
Przepisy | Przygotuj: Do ciasta: - 4 jajka, - 125 g masła lub margaryny, - 250 ml wody (około 1 szklanka). Do kremu: - 500 ml mleka, - 100 g miękkiego masła lub margaryny. Forma do pieczenia: 25 cm x 36 cm 1. Przygotuj ciasto Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C góra-dół (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz ok. 15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. 2. Przygotuj krem Z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. Całość pozostaw do wystudzenia, mieszaj od czasu do czasu. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. Przełóż ciasto kremem i gotowe Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem. Pomysł na: Ptysie Przygotuj ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajek. Ciasto nakładaj porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia formę. Upieczone i wystudzone ciastka przekrój i napełnij kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. Ptysie możesz udekorować polewą czekoladową wg uznania. Słodkiego dnia :) |
245 g
280 g
671 g
375 g
670 g
300 g
335 g
335 g
520 g
195 g
410 g
600 g
264 g
380 g
250 g
200 g
200 g
300 g
380 g
365 g
294 g
170 g
180 g
280 g
375 g