Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
Przy kwocie poniżej 200PLN możesz skorzystać z usług premium
![]() |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2021-04-13 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-14:30![]() |
14:30-17:00![]() |
17:00-19:30![]() |
|
Środa 2021-04-14 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Czwartek 2021-04-15 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Piątek 2021-04-16 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Sobota 2021-04-17 |
![]() |
![]() |
![]() |
|||
Poniedziałek 2021-04-19 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2021-04-13 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-14:30![]() |
14:30-17:00![]() |
17:00-19:00![]() |
19:00-21:00![]() |
Środa 2021-04-14 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Czwartek 2021-04-15 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Piątek 2021-04-16 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sobota 2021-04-17 |
![]() |
![]() |
![]() |
|||
Poniedziałek 2021-04-19 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Wtorek 2021-04-13 |
10:30-12:30![]() |
17:00-19:30![]() |
||||
Środa 2021-04-14 |
![]() |
![]() |
||||
Czwartek 2021-04-15 |
![]() |
![]() |
||||
Piątek 2021-04-16 |
![]() |
![]() |
||||
Sobota 2021-04-17 |
![]() |
|||||
Poniedziałek 2021-04-19 |
![]() |
![]() |
||||
![]() ![]() |
Nazwa: Gellwe Ciasto i krem do karpatki 340 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Barwniki sztuczne: Nie zawiera |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera |
Składniki | Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu) Krem: cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, barwniki: kurkumina, ryboflawiny |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Lista zakupów: 4 jajka, 1/2 l mleka, 225 g masła lub margaryny Przygotuj Do sporządzenia: - Ciasta: 4 jajka, 125 g masła lub margaryny (1/2 kostki), 250 ml wody (ok. 1 szklanka) - Kremu: 500 ml mleka, 100 g miękkiego masła lub margaryny 1. Przygotuj ciasto Zagotować wodę z tłuszczem, wsypać mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszać do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Zdjąć z ognia, ostudzić, wbić jaja i miksować na najwyższych obrotach przez 5 minut. Otrzymaną masę podzielić na dwie części. Każdą z nich rozprowadzić przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formie 25x36 cm. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piec ok. 25 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150°C i piec ok. 15 min. Drugą część ciasta upiec tak samo. 2. Przygotuj krem Z 500 ml mleka odlać szklankę i rozmieszać w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotować, wlać rozrobiony proszek ciągle mieszając tak, aby nie powstały grudki, zagotować. Całość pozostawić do ostudzenia, mieszając od czasu do czasu. Zimny krem dodawać stopniowo do roztartego miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. I gotowe Gdy ciasto wystygnie, rozsmarować na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryć drugą częścią ciasta. Gotową karpatkę można posypać cukrem pudrem. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka do przygotowania do domowego wypieku ciasta i przygotowania kremu |
Wartości odżywcze | Wartości odżywcze: Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną 72% tłuszczu i mlekiem 2% tłuszczu: w 100 g / w 1 porcji (ok. 69 g) / Wartość energetyczna 1355 kJ/ 326 kcal / 1070 kJ/ 257 kcal (13%*) / Tłuszcz 23,2 g / 18,3 g (26%*) / w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,8 g / 8,5 g (43%*) / Węglowodany 24,2 g / 19,1 g (7%*) / w tym cukry 8,4 g / 6,6 g (7%*) / Białko 5,0 g / 4,0 g (8%*) / Sól 0,30 g / 0,24 g (4%*) / *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) Ciasto można podzielić na 15 porcji po ok. 69 g. |
260 g
280 g
670 g
350 g
600 g
640 g
375 g
193 g
450 g
380 g
508 g
463 g