CIASTA W PROSZKU

Celiko Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g

Obniżka! Celiko Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g Zobacz większe

Nazwa: Celiko Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g

Ilość: 200 g

NASZA CENA! 3,48 zł
do 2024-05-18

Cena za kilogram 17,40 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,48 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
Zalecenia dla alergików Gluten: Nie zawiera
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt bezglutenowy.
Może zawierać: soję, mleko i ich pochodne.
Składniki skrobia ziemniaczana
skrobia kukurydziana
cukier
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. +48 (61) 871 27 00
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku - do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.
Wartości odżywcze w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna : 1526 kJ/3645 kcal
Tłuszcz : 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,0 g
Węglowodany : 89 g
w tym cukry: 32 g
Białko : 0 g
Sól : 0,01 g
Przepisy Składniki na biszkopt:
1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego, 50 g cukru (1/4 szklanki), 3 jaja, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Celiko.

Wykonanie biszkoptu:
1. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
2. W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
3. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
4. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

Składniki na babeczki z owocami:
1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego, 3 jaja, 75 g cukru, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Celiko, szczypta soli, 75 ml oleju lub roztopionego masła, 200 g czereśni, wiśni lub jagód (owoce przed użyciem obtoczyć w mące ziemniaczanej), 1 łyżka cukru pudru do posypania.

Wykonanie babeczek z owocami:
1. Białka jaja ubić ze szczyptą soli i z cukrem na sztywną pianę. Dodawać po jednym żółtku i ubijać dalej.
2. Następnie dodawać na przemian koncentrat ciasta biszkoptowego wymieszany z proszkiem do pieczenia oraz olej. Foremki do babeczek wypełnić masą.
3. Do każdej foremki włożyć obtoczone w mące ziemniaczanej owoce.
4. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 min. Gotowe babeczki posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Więcej przepisów na stronie www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy.

Opis produktu

Celiko Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g

23 inne produkty w tej samej kategorii: