DODATKI INNE

Prymat Gałka muszkatołowa cała 2 sztuki

Prymat Gałka muszkatołowa cała 2 sztuki Zobacz większe

Nazwa: Prymat Gałka muszkatołowa cała 2 sztuki

Ilość: 9 g

Cena 4,62 zł

Cena za kilogram 513,33 zł

4,62 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Może zawierać



Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica), jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Gałka muszkatołowa cała.
Przepisy Tagliatelle ze szpinakiem
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 300 g makaronu tagliatelle,
- 2 cebule,
- 1 ząbek czosnku,
- 100 g twardego żółtego sera,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 200 ml śmietany 30%,
- 1 Gałka muszkatołowa cała Prymat,
- 500 g świeżego szpinaku,
- świeża bazylia,
- do smaku: Pieprz czarny grubo mielony, Sól morska Prymat.

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Cebule pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać i zeszklić razem na oliwie. Zmniejszyć ogień, wlać śmietanę i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem grubo mielonym i solą morską. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć część gałki i doprawić nią do smaku sos. Następnie dodać starty ser żółty oraz umyty i osuszony szpinak. Do sosu dodać makaron i wymieszać, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Pozostawić na patelni przez ok. 1-2 min. Danie podawać udekorowane liśćmi świeżej bazylii.

Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Gałka muszkatołowa cała 2 sztuki
Warto wiedzieć: Gałka muszkatołowa cała to twarde i duże nasiona o owalnym kształcie i szaro-brązowej barwie, które cechuje intensywny korzenny aromat. Pasuje do: - ciast i deserów - pasztetów - kiełbas - potraw z ziemniaków Nietypowe zastosowanie: Jest świetnym dodatkiem do marynat do owoców morza.

30 inne produkty w tej samej kategorii: