DODATKI INNE

Kamis Domowe wypieki Przyprawa do sernika i mas serowych Mieszanka przyprawowa 20 g

Kamis Domowe wypieki Przyprawa do sernika i mas serowych Mieszanka przyprawowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Domowe wypieki Przyprawa do sernika i mas serowych Mieszanka przyprawowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 3,05 zł

Cena za kilogram 152,50 zł

3,05 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki cukier
wanilia (w tym ekstrahowana) - 2,2%
skórka cytrynowa
skórka pomarańczowa
kardamon
aromat
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 1619/387 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g
Węglowodany : 94 g
w tym cukry : 93 g
Białko : 0 g
Sól : 0 g
Przepisy Sernik (na tortownicę 24 cm)

Składniki: 1 kg twarogu sernikowego mielonego, 6 jaj, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 50 g rodzynek, 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej, 220 g cukru, masło do wysmarowania formy, 1 opakowanie Przyprawy do sernika i mas serowych Kamis.

Przygotowanie:
1. Żółtka utrzyj z cukrem i przyprawą, dodaj ser i dokładnie wymieszaj.
2. Z białek ubij pianę.
3. W dużym garnku ułóż warstwami: 1/3 masy serowej, 1/3 piany, 1/3 mąki ziemniaczanej, 1/3 bakalii, aż do wyczerpania składników.
4. Ręką, nabierając od spodu, dokładnie wymieszaj.
5. Przełóż do wysmarowanej masłem formy.
6. Piecz z termoobiegiem w temp. 160°C ok. 50 min. Po wystygnięciu wstaw na noc do lodówki.

Opis produktu

Kamis Domowe wypieki Przyprawa do sernika i mas serowych Mieszanka przyprawowa 20 g
To ciekawe, jak odmiennie może smakować sernik w zależności od rodzaju użytego sera. Polacy i Niemcy używają twarogu, Grecy mizithry, a Włosi ricotty. Sernik nowojorski już od XIX wieku zawdzięcza swoją delikatność kremowemu serkowi. Najbardziej klasyczny w Europie jest sernik wiedeński: z bakaliami i skórką pomarańczową. Starszą kuzynką serników na zimno jest smakowita pascha.

30 inne produkty w tej samej kategorii: