DODATKI INNE

Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10 g (6 sztuk)

Nazwa: Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10 g (6 sztuk)

Ilość: 10 g

Cena 4,62 zł

Cena za kilogram 462,00 zł

4,62 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
O produkcie Żelatyna w listkach ceniona przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek.
Doskonała do słodkich i słonych potraw.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
oplata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Namaczanie:
Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (całkowicie zanurzając jeden po drugim). Po 5-7 minutach odsącz listki w dłoni.
Rozpuszczanie: w ciepłych płynach.
(500 ml, np. Bulion, wywar): odsączone listki dodaj do płynu i mieszaj aż do rozpuszczenia.
Rozpuszczanie: w zimnych płynach.
(500 ml, np. Jogurt, śmietana): odsączone listki rozpuść podgrzewając je w garnku lub mikrofalówce (15-20 sek., moc 900 W), nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek zimnego płynu, wymieszaj i całość wlej do pozostałego płynu, ciągle mieszając.

Uwaga:
6 listków żelatyny na 500 ml płynu. Świeże owoce kiwi, ananasa, fig i papai uniemożliwiają tężenie galarety, gdyż zawierają specyficzne enzymy. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żelatyna spożywcza wieprzowa zdatna do spożycia przez ludzi.
Przepisy Tarta z musem truskawkowym
500 g mascarpone i 250 ml maślanki wyjmij z lodówki na ok. 2 godz. przed przygotowaniem.
Spód: 110 g masła roztop i ostudź. 220 g herbatników pokrusz drobno, połącz z masłem i wyłóż dno formy (śr. 24 cm) oraz boki, dokładnie uklepując, schłodź w lodówce.
Masa: 4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie na 5-7 min. Mascarpone utrzyj z maślanką, 100 g cukru i skórką z 1 cytryny. Listki żelatyny podgrzej w garnku, nie gotuj. 4 łyżki masy wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, a następnie połącz z resztą masy. Masę rozłóż równo ma spodzie i wstaw do lodówki na ok. 2 godz.
Mus: 2 listki żelatyny namocz przez 5-7 minut w zimnej wodzie. 250 g truskawek zmiksuj na puree (mrożone wcześniej rozmroź), wymieszaj z 3 łyżkami cukru pudru. Żelatynę rozpuść w garnku, nie gotuj. 3 łyżki musu wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną a następnie dodaj do pozostałej części i dokładnie połącz. Gotowy mus wylej na wierzch masy sernikowej i pozostaw do chłodzenia na ok. 6 godz.
Smacznego!

Inspiracje i przepisy na www.oetker.pl

Opis produktu

Dr. Oetker Żelatyna w listkach 10 g (6 sztuk)
Żelatyna w listkach ceniona jest przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek.

30 inne produkty w tej samej kategorii: