Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-26 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Czwartek 2024-05-02 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Sante Soczewica zielona 350 g
Ilość: 350 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | SANTE sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać gluten, soję oraz mleko. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | SANTE sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa Uwagi o produktach Sante prosimy kierować do serwisu konsumenta: serwis@sante.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Sposób przygotowania: 1 szklankę soczewicy opłucz, a następnie zalej 1,5 szklanki osolonej wody i gotuj na małym ogniu ok. 30 minut do momentu wchłonięcia wody przez ziarna soczewicy. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Soczewica zielona. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna: 1302 kJ / 308 kcal Tłuszcz: 1,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 46 g w tym cukry: 1,2 g Błonnik: 8,9 g Białko: 24 g Sól: 0,03 g Witaminy:: Tiamina (wit. B1): 0,41 mg (37 %)* Ryboflawina (wit. B2): 0,27 mg (19 %)* Niacyna (wit. PP): 6,4 mg (40 %)* Kwas foliowy: 110 µg (55 %)* Składniki mineralne:: Potas: 940 mg (47 %)* Fosfor: 350 mg (50 %)* Magnez: 110 mg (29 %)* Żelazo: 11 mg (79 %)* Cynk: 3,9 mg (39 %)* *% referencyjnej wartości spożycia dla osób dorosłych.: Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować Od temperatury otoczenia 1 szklankę soczewicy opłucz, a następnie zalej 1,5 szklanki osolonej wody i gotuj na małym ogniu ok. 30 minut do momentu wchłonięcia wody przez ziarna soczewicy. |
Przepisy | Kuchnia Sante Farsz z zielonej soczewicy Składniki: ugotowana soczewica, 1 cebula, jajko, przyprawy: sól, pieprz, majeranek, sos sojowy i inne przyprawy wg upodobania. Sposób przygotowania: Ugotowaną soczewicę przetrzyj przez sito lub zmiksuj. Dodaj podsmażoną, pokrojoną drobno cebulę, jajko, dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i majerankiem lub inną przyprawą ziołową. Dokładnie wymieszaj. W zależności od upodobań do farszu możesz dodać mielonego mięsa, chudego boczku, kwaszonej kapusty lub pieczarek. Tak przygotowaną masę użyj jako nadzienie do pierogów lub krokietów. |
500 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g