FASOLA I GROCH

Halina Soczewica czerwona 500 g

Halina Soczewica czerwona 500 g Zobacz większe

Nazwa: Halina Soczewica czerwona 500 g

Ilość: 500 g

Cena 6,94 zł

Cena za kilogram 13,88 zł

6,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta "Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Przemysłowa 9
83-400 Kościerzyna
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać



Produkt może zawierać gluten.
Składniki soczewica czerwona połówki 100%
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny "Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością" Foods Sp.k.
ul. Wiertnicza 70
02-952 Warszawa
Tel. 22 651 79 04
www.halina.eu
uwagi i sugestie:
marketing@halina.eu
Nazwa produktu uregulowana prawnie Soczewica czerwona
Wartości odżywcze na 100 g
w porcji 50 g
%RWS*
Wartość energetyczna: 1369 kJ/324 kcal
685 kJ/162 kcal
8%
Tłuszcz, w tym:: 1,4 g
0,7 g
1%
- kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
0,1 g
1%
Węglowodany, w tym:: 47,0 g
24,0 g
9%
- cukry: 2,9 g
1,5 g
2%
Błonnik : 11,0 g
5,5 g
-
Białko : 25,0 g
13,0 g
26%
Sól : 0,03 g
0,02 g
0%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 10 porcji produktu.:


Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od temperatury otoczenia
Soczewicę opłukać, wsypać do gotującej się wody w stosunku 1:3. Przykryć, gotować ok. 10 minut często mieszając do momentu osiągnięcia żądanej konsystencji. Wodę osolić pod koniec gotowania.
Przepisy Rozgrzewająca zupa z imbirem

½ torebki Soczewicy Czerwonej Halina
1 cebula
2 ząbki czosnku
kawałeczek imbiru (2-3 cm)
1 pietruszka
1 marchewka
po ½ łyżeczki słodkiej i ostrej papryki
2 łyżki oliwy
sól, świeżo mielony pieprz
świeża kolendra lub natka pietruszki

W dużym rondlu rozgrzać oliwę. Wsypać pokrojone: cebulę, czosnek, imbir oraz przyprawy. Smażyć 4-5 minut. Wrzucić pokrojone warzywa. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać soczewicę czerwoną Halina (odłożyć 2 łyżki). Dolać 3 szklanki wody. Gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Przestudzić i zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Dodać resztę soczewicy i ponownie gotować 5 minut. Udekorować kolendrą lub natką pietruszki.

Opis produktu

Halina Soczewica czerwona 500 g

24 inne produkty w tej samej kategorii: