FASOLA I GROCH

Cenos Soczewica czerwona 400 g

Nazwa: Cenos Soczewica czerwona 400 g

Ilość: 400 g

Cena 8,94 zł

Cena za kilogram 22,35 zł

8,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać gluten, orzechy ziemne, inne orzechy, sezam oraz soję.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Soczewica czerwona
Wartości odżywcze w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna : 1369 kJ
16
wartość energetyczna : 327 kcal
16
tłuszcz : 3 g
4
w tym kwasy nasycone : 0,5 g
3
węglowodany : 58 g
22
w tym cukry : 1,1 g
1
błonnik : 8,9 g

białko : 25 g
51
sól : <0,01 g
<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Przepłukaną soczewicę wrzucić do garnka z wrzącą wodą (1 szklanka soczewicy na 2 szklanki wody). Gotować około 7-15 minut do momentu wchłonięcia wody.

Rada: soczewicę solimy pod koniec gotowania, w innym wypadku ziarna stwardnieją.
Przepisy Zupa krem z soczewicy czerwonej
Czas przygotowania około 25 minut.

Składniki: 100 g soczewicy czerwonej, 1 papryka ostra, 1 papryka słodka, 2 ząbki czosnku, 1,5 l bulionu warzywnego, 1 marchew, 1 pietruszka, 1 por, sól, pieprz, natka pietruszki.

Przygotowanie: Soczewicę płuczemy pod bieżącą wodą, marchewkę, pietruszkę i pora kroimy. Warzywa chwilkę podsmażamy w garnku. Następnie dodajemy soczewicę, pokrojone papryki i czosnek. Zalewamy bulionem i gotujemy 10-15 minut. Całość blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z natką pietruszki.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i facebook.com/Cenosinspiruje

Opis produktu

Cenos Soczewica czerwona 400 g
Soczewica czerwona jest jedną z najpopularniejszych odmian tej rośliny. Bardzo szybko się gotuje i nie wymaga wcześniejszego namaczania. Charakteryzuje się kremową, delikatną konsystencją oraz lekko słodkim smakiem po ugotowaniu. Łatwo się rozgotowuje, dlatego idealnie sprawdzi się jako składnik kotletów, past, pasztetów czy zup.

25 inne produkty w tej samej kategorii: