FASOLA I GROCH

Cenos Fasola Piękny Jaś 400 g

Obniżka! Cenos Fasola Piękny Jaś 400 g Zobacz większe

Nazwa: Cenos Fasola Piękny Jaś 400 g

Ilość: 400 g

NASZA CENA! 6,67 zł
do 2024-03-09

Cena za kilogram 16,68 zł

6,67 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać



Produkt może zawierać gluten
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Fasola Piękny Jaś
Wartości odżywcze w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna : 1275 kJ
15
wartość energetyczna : 303 kcal

tłuszcz : 1,3 g
2
w tym kwasy nasycone : 0,2 g
1
węglowodany : 43 g
16
w tym cukry : 9,3 g
10
błonnik : 21 g

białko : 20 g
40
sól : <0,01 g
<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Fasolę Piękny Jaś przed gotowaniem umyć i namoczyć w przegotowanej i ostudzonej wodzie. Proporcja fasoli do wody powinna wynosić 1:3. Około 12 godzin po namoczeniu ugotować w świeżo zmienionej wodzie.
Przepisy Fasola po bretońsku
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 90 minut (nie uwzględnia czasu namaczania fasoli).

Składniki: 400 g fasoli, 30 dag boczku wędzonego, 1 kiełbasa, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, masło, 1 koncentrat pomidorowy, 0,5 szklanki bulionu, sól, pieprz, ostra papryka, ziele angielskie.

Przygotowanie: Fasolę gotujemy według przepisu podanego obok. Na maśle podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek i dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i bulion. Gotujemy około 8 minut. Doprawiamy do smaku. Fasolę odcedzamy, łączymy z przygotowanym sosem. Podajemy na ciepło.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Opis produktu

Cenos Fasola Piękny Jaś 400 g
Fasola Piękny Jaś karłowy jest znakomitym źródłem białka. Idealnie sprawdza się jako dodatek do wielu tradycyjnych dań, nie tylko polskiej kuchni, nadając im charakterystyczny smak i aromat.

25 inne produkty w tej samej kategorii: