FASOLA I GROCH

Melvit Fasola Piękny Jaś 400 g

Melvit Fasola Piękny Jaś 400 g Zobacz większe

Nazwa: Melvit Fasola Piękny Jaś 400 g

Ilość: 400 g

Cena 9,51 zł

Cena za kilogram 23,78 zł

9,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać



Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż.
Składniki 100% fasola Piękny Jaś karłowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 51
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.com.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Fasola Piękny Jaś
Wartości odżywcze suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna : 1295 kJ / 308 kcal
Tłuszcz : 1,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
Węglowodany : 45 g
- w tym cukry : 9 g
Błonnik : 21 g
Białko : 18 g
Sól : 0,01 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
1. Przed ugotowaniem moczyć fasolę w chłodnej wodzie przez około 12 godzin (na 100 g fasoli około 0,5 l wody).
2. Po namoczeniu gotować pod przykryciem 2 godziny.
Przepisy Fasolka po staropolsku

Składniki: 40 dag fasoli Piękny Jaś Melvit, 10 dag wędzonego boczku, 10 dag cebuli, 6 dag mąki, 5 dag tłuszczu, 10 dag suszonych śliwek, 5 dag rodzynek, 4 dag miodu, 2 łyżeczki karmelu, sól i pieprz.
Opis przygotowania: Fasolę ugotować. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Śliwki opłukać, namoczyć w gorącej wodzie - usunąć pestki i pokroić śliwki w plasterki. Z mąki i tłuszczu zrobić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem z fasoli, dodać boczek, śliwki, rodzynki, miód i karmel. Zagotować, połączyć z fasolą, przyprawić do smaku, poddusić mieszając. Smacznego!

Opis produktu

Melvit Fasola Piękny Jaś 400 g

26 inne produkty w tej samej kategorii: