Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
![]() |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-07-29 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-14:30![]() |
14:30-16:30![]() |
16:30-18:00![]() |
|
Wtorek 2024-07-30 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Środa 2024-07-31 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Czwartek 2024-08-01 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Piątek 2024-08-02 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-07-29 |
08:30-10:30![]() |
10:30-12:30![]() |
12:30-14:30![]() |
14:30-16:30![]() |
16:30-18:00![]() |
|
Wtorek 2024-07-30 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Środa 2024-07-31 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Czwartek 2024-08-01 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Piątek 2024-08-02 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-07-29 |
10:30-12:30![]() |
16:30-18:00![]() |
||||
Wtorek 2024-07-30 |
![]() |
![]() |
||||
Środa 2024-07-31 |
![]() |
![]() |
||||
Czwartek 2024-08-01 |
![]() |
![]() |
||||
Piątek 2024-08-02 |
![]() |
![]() |
||||
![]() ![]() |
Nazwa: Melvit Fasola Piękny Jaś 400 g
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo-Borki |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż. |
Składniki | 100% fasola Piękny Jaś karłowy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel./+48 29/ 760 98 51 fax/+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Fasola Piękny Jaś |
Wartości odżywcze | suchego produktu w 100 g Wartość energetyczna : 1295 kJ / 308 kcal Tłuszcz : 1,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g Węglowodany : 45 g - w tym cukry : 9 g Błonnik : 21 g Białko : 18 g Sól : 0,01 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia 1. Przed ugotowaniem moczyć fasolę w chłodnej wodzie przez około 12 godzin (na 100 g fasoli około 0,5 l wody). 2. Po namoczeniu gotować pod przykryciem 2 godziny. |
Przepisy | Fasolka po staropolsku Składniki: 40 dag fasoli Piękny Jaś Melvit, 10 dag wędzonego boczku, 10 dag cebuli, 6 dag mąki, 5 dag tłuszczu, 10 dag suszonych śliwek, 5 dag rodzynek, 4 dag miodu, 2 łyżeczki karmelu, sól i pieprz. Opis przygotowania: Fasolę ugotować. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Śliwki opłukać, namoczyć w gorącej wodzie - usunąć pestki i pokroić śliwki w plasterki. Z mąki i tłuszczu zrobić jasnozłotą zasmażkę, rozprowadzić ją wywarem z fasoli, dodać boczek, śliwki, rodzynki, miód i karmel. Zagotować, połączyć z fasolą, przyprawić do smaku, poddusić mieszając. Smacznego! |
500 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g