PIZZA I ZAPIEKANKI

Dr. Oetker Feliciana Classica Pizza Prosciutto e Spinaci 350 g

Nazwa: Dr. Oetker Feliciana Classica Pizza Prosciutto e Spinaci 350 g

Ilość: 350 g

Cena 9,51 zł

Cena za kilogram 27,17 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

9,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dodatki Nie zawiera: Wzmacniacze smaku
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera



Możliwa obecność GORCZYCY.
Składniki mąka PSZENNA
woda
9,3% SER (MOZZARELLA, EDAMSKI)
6,5% szynka (mięso wieprzowe, woda, skrobia modyfikowana, sól, białko SOJOWE, glukoza, cukier, stabilizatory (trifosforany, polifosforany, azotyn sodu) substancja zagęszczająca (karagen), aromaty, przeciwutleniacz (askorbinian sodu))
5,4% szpinak
4,2% koncentrat pomidorowy
ŚMIETANA
olej rzepakowy
drożdże piekarskie
tłuszcz palmowy
sól
cukier
suszony zakwas PSZENNY (produkty przemiału PSZENICY, słód PSZENNY)
czosnek
bazylia
ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
skrobia modyfikowana
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym)
substancja zagęszczająca (guma guar)
oregano
regulator kwasowości (fosforany wapnia)
pieprz
cząber
rozmaryn
aromat
barwnik (karoteny)
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18°C (w tym przez konsumenta) do daty na boku opakowania. Produkt głęboko mrożony. Produkt rozmrożony nie kwalifikuje się do ponownego zamrożenia!
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Piec w piekarniku - Od postaci zamrożonej

1. Piekarnik dobrze nagrzać:
- elektryczny/gazowy 200°C rekomendowany
- z termoobiegiem 160°C
2. Usunąć folię.
3. Pieczenie: Zamrożoną pizzę włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i piec na kratce na środkowym poziomie piekarnika.
4. Czas pieczenia: 13-16 minut (do czasu rozpuszczenia sera i zarumienienia brzegów)
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pizza z szynką i szpinakiem, głęboko mrożona.
Wartości odżywcze 100 g
1 porcja (1 pizza) = 350 g
%*
Wartość energetyczna : 961 kJ
3365 kJ
40%
Wartość energetyczna : 229 kcal
800 kcal
40%
Tłuszcz : 7,2 g
25 g
36%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 3,2 g
11 g
55%
Węglowodany : 32 g
111 g
43%
w tym cukry : 3,9 g
14 g
16%
Białko : 8,4 g
29 g
58%
Sól : 1,4 g
4,9 g
82%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Piec w piekarniku
Od postaci zamrożonej
1. Piekarnik dobrze nagrzać:
- elektryczny/gazowy 200°C rekomendowany
- z termoobiegiem 160°C
2. Usunąć folię.
3. Pieczenie: Zamrożoną pizzę włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika i piec na kratce na środkowym poziomie piekarnika.
4. Czas pieczenia: 13-16 minut (do czasu rozpuszczenia sera i zarumienienia brzegów)

Opis produktu

Dr. Oetker Feliciana Classica Pizza Prosciutto e Spinaci 350 g
Tajemnica nowej pizzy Feliciana Dr. Oetkera tkwi w cienkim i chrupiącym cieście z lekko grubszymi brzegami oraz pysznych składnikach i przyprawach. To idealna pizza, by poczuć smaki Italii. Sery - używamy serów bez barwników Zakwas pszenny - to naturalny składnik nadający ciastu charakterystyczny smak i konsystencję Warzywa - są zamrażane zaraz po zbiorach dla zachowania ich oryginalnego smaku Szynka - delikatna, z niską zawartością tłuszczu Przyprawy - zostały poddane suszeniu, by zachowały swój wyjątkowy smak i zapach Pomidory - do sosu użyliśmy koncentratu pomidorowego, którego 100 g powstało z 600 g pomidorów

30 inne produkty w tej samej kategorii: