PRZYPRAWY I MARYNATY

Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g

Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g Zobacz większe

Nazwa: Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,94 zł

Cena za kilogram 97,00 zł

1,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Soja: Może zawierać



Może zawierać jaja, mleko, seler, soja, zboża zawierające gluten.
Składniki czosnek - 25,5%
sól
gorczyca biała
kwas: kwas cytrynowy
kolendra
owoc jałowca - 4,2%
cebula
majeranek - 3,5%
papryka słodka
pieprz czarny - 3,5%
chili
cukier
liście laurowe
bazylia - 2,3%
ziele angielskie
oregano
O produkcie W czasie wędrówki starymi polskimi szlakami nieraz powracałem do smaków dzieciństwa. Kruche, soczyste, w pysznej chmurce aromatycznych warzyw i wonnych ziół z polskich łąk - takie mięsiwa przyrządzała moja prababcia. Podlewała je białym winem, by wyszlachetniało i długo trzymała w zimnie, bo wtedy mięso najlepiej wchłaniało smaki przypraw.

Marynata staropolska do mięs i drobiu

Przygotowanie: (na ok. 0,5 kg mięsa):
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.
3. Piecz w temperaturze ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.

Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość torebki wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temperaturze 180°C przez 1-1,5 godziny (w zależności od rodzaju mięsa).
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1082/259 (kJ/kcal)
Tłuszcz : 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 29 g
w tym cukry : 19 g
Białko : 12 g
Sól : 22,1 g
Przepisy Marynata staropolska do mięs i drobiu

Przygotowanie: (na ok. 0,5 kg mięsa):
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.
3. Piecz w temperaturze ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.

Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość torebki wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temperaturze 180°C przez 1-1,5 godziny (w zależności od rodzaju mięsa).

Opis produktu

Kamis Marynata staropolska do mięs i drobiu Mieszanka przyprawowa 20 g
W czasie wędrówki starymi polskimi szlakami nieraz powracałem do smaków dzieciństwa. Kruche, soczyste, w pysznej chmurce aromatycznych warzyw i wonnych ziół z polskich łąk - takie mięsiwa przyrządzała moja prababcia. Podlewała je białym winem, by wyszlachetniało i długo trzymała w zimnie, bo wtedy mięso najlepiej wchłaniało smaki przypraw.

30 inne produkty w tej samej kategorii: