PRZYPRAWY I MARYNATY

Prymat Panier do drobiu kurczak 90 g

Prymat Panier do drobiu kurczak 90 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Panier do drobiu kurczak 90 g

Ilość: 90 g

Cena 2,47 zł

Cena za kilogram 27,44 zł

2,47 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Barwniki sztuczne: Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki panier (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, ekstrakt z papryki)
cebula
sól
jaja w proszku
kozieradka
kmin rzymski
nasiona kolendry
cynamon
kminek
imbir
goździk
pieprz czarny
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj:
- filet kub kawałki kurczaka
- mleko lub wodę
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
(zawartość jednego opakowania wystarcza na ok. 450 g mięsa)
1. Pokrój filet z kurczaka na kotlety lub przygotuj kawałki kurczaka.
2. Zwilż kawałki lub filet z kurczaka w mleku bądź wodzie.
3. Dokładnie obtocz nawilżone kawałki lub filet w panierce.
4. Usmaż kawałki lub filet z kurczaka na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złocistego koloru.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Panier z przyprawami do drobiu.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość odżywcza w 1 porcji (30 g)**
% RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna: 1552 kJ/367 kcal
466 kJ/110 kcal
6 %
Tłuszcz: 3,4 g
1,0 g
1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
0,2 g
1 %
Węglowodany: 69 g
21 g
8 %
w tym cukry: 5,3 g
1,6 g
2 %
Białko: 13 g
3,8 g
8 %
Sól: 6,5 g
2,0 g
33 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2000 kcal).:


**Opakowanie zawiera 3 porcje produktu.:
Przepisy Przygotuj:
- filet lub kawałki kurczaka
- mleko lub wodę
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zawartość opakowania wystarcza na ok. 450 g mięsa.

1. Pokrój umyty filet z kurczaka na kotlety lub przygotuj umyte kawałki kurczaka. Udka i podudzia z kurczaka przed panierowaniem ugotuj.
2. Zwilż filet lub kawałki w mleku bądź wodzie.
3. Dokładnie obtocz zwilżone filety lub kawałki w panierze.
4. Usmaż filet lub kawałki na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złocistego koloru.

Opis produktu

Prymat Panier do drobiu kurczak 90 g
Dzięki starannie dobranym składnikom panier nadaje mięsom niepowtarzalny smak, aromat i wygląd. Jest bardzo wygodny w zastosowaniu, a więc pomaga zaoszczędzić czas podczas przygotowywania codziennych posiłków.

30 inne produkty w tej samej kategorii: