PRZYPRAWY I MARYNATY

Prymat Przyprawa do wieprzowiny klasyczna 20 g

Prymat Przyprawa do wieprzowiny klasyczna 20 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Przyprawa do wieprzowiny klasyczna 20 g

Ilość: 20 g

Cena 1,66 zł

Cena za kilogram 83,00 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.
Składniki sól
czosnek
papryka słodka
cebula (9 %)
kminek
gorczyca biała
nasiona kolendry
tymianek
majeranek
cząber (3,4 %)
rozmaryn
pieprz czarny
chili
ziele angielskie
liść laurowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do wieprzowiny klasyczna - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 999 kJ / 240 kcal
Tłuszcz: 7,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 23 g
w tym cukry: 7,7 g
Białko: 10 g
Sól: 29,1 g
Przepisy Polędwiczki z sałatką z botwinki
4 porcje, 45 min

Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe,
- 2 łyżki Przyprawy do wieprzowiny Prymat,
- 2 pęczki świeżej botwinki,
- 1 opakowanie mieszanki sałat,
- 1 pęczek rzodkiewki,
- 4 łyżki starego sera parmezan,
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Prymat,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 3 łyżki wody,
- 1 opakowanie kiełków słonecznika (100 g).

Sposób przygotowania:
Polędwiczki umyć, natrzeć przyprawą do wieprzowiny, przełożyć na blachę i piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. W międzyczasie umyć sałatę i liście botwinki. W razie potrzeby odciąć z botwinki twarde końcówki. Przełożyć do miski, dodać umyte i pokrojone na cienkie plasterki rzodkiewki. Zawartość saszetki z sosem koperkowo-ziołowym wsypać do miseczki, dodać 3 łyżki oliwy oraz 3 łyżki wody. Dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut. Upieczone polędwiczki pokroić na kawałki. Na talerzu ułożyć sałatę, polać przygotowanym sosem, posypać kiełkami słonecznika i startym parmezanem. Na wierzchu ułożyć plastry polędwiczek.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Przyprawa do wieprzowiny klasyczna 20 g
Warto wiedzieć: Ta mieszanka przyprawowa podkreśla smak mięsa wieprzowego. Można jej użyć do marynaty lub natrzeć nią mięso bezpośrednio przed obróbką termiczną. Proponujemy dodać 1 łyżkę (ok. 4 g) na 100 g mięsa. Pasuje do: - kotletów schabowych - polędwiczek wieprzowych - roladek - golonki - gulaszu Nietypowe zastosowanie: Dodatek przyprawy do wieprzowiny podkreśli smak domowych kiełbas i wędlin.

30 inne produkty w tej samej kategorii: