PRZYPRAWY I MARYNATY

Prymat Przyprawa do żurku i barszczu białego 25 g

Prymat Przyprawa do żurku i barszczu białego 25 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Przyprawa do żurku i barszczu białego 25 g

Ilość: 25 g

Cena 1,19 zł

Cena za kilogram 47,60 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki sól
czosnek (28 %)
cebula
majeranek (10 %)
pasternak
pieprz czarny
ziele angielskie
liść laurowy
olej rzepakowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do żurku i barszczu białego - suszona mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 889 kJ / 211 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 8,4 g
Białko: 7,9 g
Sól: 36,9 g
Przepisy Domowy żurek na zakwasie
4 porcje, 60 min

Składniki:
- 1 mały pęczek włoszczyzny,
- 500 g wędzonych kości ze schabu wieprzowego,
- 1,5 l wody,
- 0,5 l zakwasu na żur,
- 100 g boczku,
- 4 białe kiełbaski,
- 2 ząbki czosnku,
- 4 suszone borowiki,
- 2 łyżki mąki,
- 2 jajka,
- 3 łyżki Przyprawy do żurku i barszczu białego Prymat.

Sposób przygotowania:
Grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody. Włoszczyznę i wędzone kości włożyć do garnka i zalać 1,5 l wody. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie. Następnie wyjąć warzywa. Marchewkę pokroić w kostkę i przełożyć z powrotem do garnka. Dodać zakwas, pokrojony w kostkę boczek, pokrojoną w plastry kiełbasę, rozgnieciony nożem czosnek i pokrojone grzyby. Doprawić przyprawą do żurku i barszczu białego, a następnie gotować przez ok. 10-20 min. Pod koniec gotowania odlać 1/2 szklanki powstałej zupy, połączyć z mąką, ponownie wlać do zupy i zagotować. Gotowy żurek przelać do talerzy. Na wierzchu ułożyć ćwiartki ugotowanych na twardo jajek.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl

Opis produktu

Prymat Przyprawa do żurku i barszczu białego 25 g
Warto wiedzieć: Przyprawa do żurku i barszczu białego to aromatyczna mieszanka przyprawowa, o mocno czosnkowym smaku, z wyraźną nutą majeranku. Pasuje do: - żurku - barszczu białego w wersji klasycznej oraz wegetariańskiej Nietypowe zastosowanie: Doda też smaku takim zupom, jak zalewajka, kartoflanka czy zupa chrzanowa.

30 inne produkty w tej samej kategorii: