PRZYPRAWY I MARYNATY

Kotányi Przyprawa do bigosu 22 g

Obniżka! Kotányi Przyprawa do bigosu 22 g Zobacz większe

Nazwa: Kotányi Przyprawa do bigosu 22 g

Ilość: 22 g

NASZA CENA! 1,40 zł
do 2024-05-18

Cena za kilogram 63,64 zł

1,40 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf,
PF 66,
Austria

dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Dodatki Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza).
Składniki sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu)
cukier
papryka
kminek
pieprz
NASIONA GORCZYCY
granulat z borowika
majeranek
ziele angielskie
pieprz cayenne
liście laurowe
owoce jałowca
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do bigosu, mieszanka przyprawowa.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 818 kJ / 195 kcal
Tłuszcz: 4,2 g
W tym kwasy tł. nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 27 g
W tym cukry: 22 g
Białko: 6,3 g
Sól: 45,0 g
Przepisy Bigos dla 6 osób:
1,5 kg kiszonej kapusty, 200 ml wody, 200 g boczku, 750 g wieprzowiny, 750 g wołowiny, 250 g kiełbasy, 50 g suszonych śliwek, 50 g ugotowanych grzybów, 2 łyżki oleju, 1 opakowanie przyprawy do bigosu Kotányi.

Przygotowanie:
Boczek, wieprzowinę i wołowinę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj śliwki i grzyby.

Przykryj i gotuj przez 1 godzinę.

Gotuj kapustę kiszoną przez 40 minut. Dolej wodę, dodaj kiełbasę, mięso i przyprawę do bigosu. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę.

Opis produktu

Kotányi Przyprawa do bigosu 22 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: