Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Prymat Kuchnie świata Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej 20 g
Ilość: 20 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska |
Dodatki | bez dodatku glutaminianu sodu |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Gorczyca: Może zawierać Orzeszki ziemne: Może zawierać Sezam: Może zawierać Soja: Może zawierać Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam. |
Składniki | sól papryka słodka cukier pomidor czosnek cebula chili (4,3%) oregano owoc kolendy kminek gałka muszkatałowa cynamon aromat |
O produkcie | Warto wiedzieć Przyprawa niezastąpiona do tradycyjnych dań kuchni meksykańskiej oraz kuchni Tex-Mex, takich jak burrito, enchilada, quesadilla, taco, chili con carne, fajita. Będzie doskonała również do mięs przygotowywanych na grillu. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. |
Adres zwrotny | Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Quesadillas z kurczakiem i warzywami 4 porcje, 30 min Składniki: - 500 g piersi z kurczaka, - 1 czerwona i zielona papryka, - 2 czerwone cebule, - 8 suszonych pomidorów, - 1 łyżeczka kaparów, - 200 g tartego sera do pizzy, - 8 placków tortilli, - 100 g kwaśnej śmietany, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 1 pęczek kolendry, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat - 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni meksykańskiej Prymat Sposób przygotowania: Mięso pokroić na nieduże kawałki, zamarynować w oleju połączonym z musztardą i przyprawą do dań kuchni meksykańskiej. Cebule pokroić w pióra, papryki w paski. Zamarynowanego kurczaka smażyć na rozgrzanej patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i paprykę. Na czterech plackach tortilli ułożyć mięso, podsmażone warzywa, pokrojone w paski suszone pomidory, posiekane kapary. Posypać serem i każdą porcję przykryć plackiem. Smażyć na suchej patelni z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki. Podawać z ulubionymi sosami, kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Mieszanka przyprawowa do dań kuchni meksykańskiej - kompozycja suszonych przypraw i ziół. |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: Wartość energetyczna : 958 kJ / 228 kcal Tłuszcz : 3,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,7 g Węglowodany : 34 g w tym cukry : 21 g Białko : 7,3 g Sól : 31,4 g |
Przepisy | Quesadillas z kurczakiem i warzywami 4 porcje, 30 min Składniki: - 500 g piersi z kurczaka, - 1 czerwona i zielona papryka, - 2 czerwone cebule, - 8 suszonych pomidorów, - 1 łyżeczka kaparów, - 200 g tartego sera do pizzy, - 8 placków tortilli, - 100 g kwaśnej śmietany, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 1 pęczek kolendry, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat - 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni meksykańskiej Prymat Sposób przygotowania: Mięso pokroić na nieduże kawałki, zamarynować w oleju połączonym z musztardą i przyprawą do dań kuchni meksykańskiej. Cebule pokroić w pióra, papryki w paski. Zamarynowanego kurczaka smażyć na rozgrzanej patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i paprykę. Na czterech plackach tortilli ułożyć mięso, podsmażone warzywa, pokrojone w paski suszone pomidory, posiekane kapary. Posypać serem i każdą porcję przykryć plackiem. Smażyć na suchej patelni z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki. Podawać z ulubionymi sosami, kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl |
120 g
12 g
16 g
25 g
23 g
22 g
17 g
40 g
20 g
75 g
12 g
75 g
75 g
22 g
22 g
15 g
15 g
20 g
90 g
204 g
20 g
200 g
20 g