WARZYWA MROŻONE

Hortex Brukselka 450 g

Obniżka! Hortex Brukselka 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Brukselka 450 g

Ilość: 450 g

NASZA CENA! 5,78 zł
do 2024-04-20

Cena za kilogram 12,84 zł

5,78 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki kapusta brukselska
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)

* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Brukselka. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 191 kJ / 46 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 3,2 g
w tym cukry: 3,1 g
Błonnik: 5,2 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,02 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do lekko osolonej, wrzącej wody. Gotować do miękkości ok. 10-12 minut, odcedzić. Podawać polaną stopionym masłem i posypaną zarumienioną tartą bułką.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Tarta z brukselką

Składniki:
- Brukselka Hortex -1 opakowanie
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 100 ml śmietanki 30 %
- 100 g boczku wędzonego
- 50 g parmezanu lub sera grana padano
- 2 żółtka
- 1 jajko
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki musztardy ziarnistej
- sól, pieprz

Gotowe w 75 minut

Przygotowanie:
Brukselkę lekko rozmroź. Masło posiekaj z mąką, dodaj żółtka, sól, 1 łyżkę śmietany i zagnieć ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię i schłodź w lodówce przez 30 minut. Brukselki przekrój na pół, dokładnie obtocz w miodzie i musztardzie i włóż do lodówki. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 °C. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim dno i boki formy na tartę. Ciasto ponakłuwaj widelcem i piecz 10 minut. W tym czasie wymieszaj pozostałą śmietanę z jajkiem, startym serem, solą i pieprzem. Boczek pokrój w kostkę i dodaj do masy jajecznej. Tak przygotowaną masę wylej na podpieczony spód i ułóż na niej połówki brukselek przecięciem do góry. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz kolejne 30-35 minut.

Opis produktu

Hortex Brukselka 450 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: