WARZYWA MROŻONE

Hortex Fasolka szparagowa zielona 450 g

Hortex Fasolka szparagowa zielona 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Fasolka szparagowa zielona 450 g

Ilość: 450 g

Cena 6,66 zł

Cena za kilogram 14,80 zł

6,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki fasola szparagowa
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Fasolka szparagowa zielona. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 129 kJ / 31 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 3,3 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 3,5 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,01 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do garnka z lekko osoloną, wrzącą wodą. Gotować do miękkości ok. 8-10 minut, odcedzić. Fasolę podawać polaną stopionym masłem i zrumienioną tartą bułką lub w sałatkach.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Sałatka z kuskusem, orzechami i fasolką

Składniki:
- Fasolka szparagowa zielona Hortex - 1 opakowanie
- 250 ml bulionu warzywnego
- 150 g kaszy kuskus
- 100 g orzechów włoskich
- 1 łyżka parmezanu
- 1 łyżka klarowanego masła
- 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/2 pęczka natki (lub świeżej kolendry)
- sól lub sos sojowy do smaku

Gotowe w 30 minut

Przygotowanie:
Fasolkę zblanszuj w osolonej wodzie, potem przepłucz zimną wodą i odstaw do odcieknięcia. Bulion zagotuj i zalej nim kuskus, tak by bulionu było ok. centymetra więcej niż kaszy. Wtedy przykryj szczelnie naczynie i poczekaj do napęcznienia kaszy. Tymczasem posiekaj orzechy i upraż je na suchej patelni. Uprażone przesyp do miseczki. Następnie na patelni rozgrzej masło, dodaj kmin i kolendrę i smaż chwilę do wydobycia aromatów przypraw. Wrzuć fasolkę i usmaż ją, doprawiając solą lub sosem sojowym. Na koniec nasiąknięty kuskus przemieszaj widelcem i połącz z fasolką, uprażonymi orzechami i posiekaną natką lub kolendrą. Przed podaniem całość oprósz startym parmezanem.

Opis produktu

Hortex Fasolka szparagowa zielona 450 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: