WARZYWA MROŻONE

Hortex Kalafior różyczki 450 g

Obniżka! Hortex Kalafior różyczki 450 g Zobacz większe

Nazwa: Hortex Kalafior różyczki 450 g

Ilość: 450 g

NASZA CENA! 5,76 zł
do 2024-04-20

Cena za kilogram 12,80 zł

5,76 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Dodatki Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki kalafior
Przechowywanie Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 4 dni
**-12 °C - 1 miesiąc
***Poniżej - 18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Adres zwrotny Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Przygotowanie i stosowanie Spożywać po obróbce termicznej
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kalafior różyczki. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna: 102 kJ / 24 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 2,3 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 2,2 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,05 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
bez rozmrażania
Garnek: Zawartość opakowania wsypać do osolonej, wrzącej wody. Gotować ok. 8 minut i odcedzić. Podawać polane stopionym masłem i posypane zrumienioną tartą bułką.
Przepisy Kulinarne inspiracje Hortex
Cannelloni z serem ricotta, kalafiorem i sałatą radicchio

Składniki:
farsz:
- Kalafior różyczki Hortex - 1 opakowanie
- 200 g sera ricotta
- 100 g sałaty radicchio
- 100 g parmezanu
- 2 jajka
- sól, pieprz

ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- sól
- 200 ml śmietany 36 %
- 100 g parmezanu
- 30 g masła
- sól, pieprz
- sałata do dekoracji

Gotowe w 45 minut

Przygotowanie:
Ze wszystkich składników wyrób ciasto i cieniutko je rozwałkuj. Następnie wytnij kwadraty (o boku ok. 10 cm), ugotuj i odcedź (możesz kupić gotowe cannelloni). Kalafiora zblanszuj, zmiksuj i przełóż do miski. Wymieszaj w niej wszystkie składniki farszu. Następnie stwardniały farsz nanieś na makaronowe kwadraty i zwiń je w rulony. Na wysmarowanej masłem brytfannie ułóż przygotowane cannelloni. W rondelku podgrzej śmietanę (nie doprowadź do wrzenia) i posmaruj nią cannelloni, posypując na wierzchu parmezanem. Wstaw do nagrzanego do temperatury 180 °C piekarnika i piecz ok. 15 minut. Wyłóż na talerz i udekoruj sałatami.

Opis produktu

Hortex Kalafior różyczki 450 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: