WARZYWA MROŻONE

Proste Historie Chrupiący kalafior 450 g

Proste Historie Chrupiący kalafior 450 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Chrupiący kalafior 450 g

Ilość: 450 g

Cena 8,89 zł

Cena za kilogram 19,76 zł

8,89 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz,
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać



Produkt może zawierać seler.
Składniki różyczki kalafiora (100 %)
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz,
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kalafior różyczki. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 150 g
% RWS* na porcję
Wartość energetyczna : 102 kJ / 24 kcal
153 kJ / 37 kcal
2 %
Tłuszcz : 0,2 g
0,3 g
<1 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,03 g
0,05 g
<1 %
Węglowodany : 2,3 g
3,5 g
1 %
w tym cukry : 0,2 g
0,3 g
<1 %
Białko : 2,2 g
3,3 g
7 %
Sól : 0,05 g
0,08 g
1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Od postaci zamrożonej
Sposób na chrupiący kalafior:
Zamrożony kalafior wyjąć z opakowania i włożyć do garnka. Następnie kalafior zalać wrzątkiem, odczekać 3 minuty i odcedzić. Gotowy kalafior można użyć do sałatek lub podsmażyć na patelni z dodatkiem masła.

Gotować we wrzątku
Od postaci zamrożonej
1. Bez rozmrażania. Kalafior wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.
2. Następnie kalafior delikatnie przemieszać, aby nie przylegał do dna. Gotować na wolnym ogniu około 10 minut. Po ugotowaniu odcedzić.
3. Gotowy kalafior można polać roztopionym masłem z bułką tartą.
Przepisy Różyczki kalafiora dają wiele możliwości! Możesz je przyrządzić tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Kalafior po polsku
Ugotowane różyczki polej masłem z bułką tartą, posyp pokrojonym, ugotowanym jajkiem i szczypiorkiem.

Kalafior z orzechami i sosem pleśniowym
Ugotowany kalafior podaj z sosem z sera pleśniowego i posyp orzechami włoskimi.

Kolejny pomysł?
Rozpuść masło, dodaj czosnek, otartą skórkę cytryny. Ugotowany kalafior polej sosem i posyp parmezanem.

Opis produktu

Proste Historie Chrupiący kalafior 450 g
Chrupiący kalafior to lekki i dietetyczny dodatek do dań głównych, zup warzywnych i zup kremów. Ma delikatny, ale charakterystyczny smak i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Można go opiekać, gotować i dodawać do potraw duszonych – za każdym razem smakuje rewelacyjnie!

30 inne produkty w tej samej kategorii: