CIASTA W PROSZKU

Delecta Karpatka czekoladowa mieszanka do wypieku ciasta 218 g

Nazwa: Delecta Karpatka czekoladowa mieszanka do wypieku ciasta 218 g

Ilość: 218 g

Cena 7,99 zł

Cena za kilogram 36,65 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

7,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Dodatki Nie zawiera: Barwniki
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki Ciasto: mąka pszenna, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10 %, czekolada 2 % (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu); proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Mieszanka do masy śmietanowej: cukier, skrobia modyfikowana ziemniaczana, żelatyna, aromat
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Karpatka czekoladowa. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 64 g
%RWS* na porcję 64 g
Wartość energetyczna: 1385 kJ
881 kJ
11 %
Wartość energetyczna: 334 kcal
212 kcal
11 %
Tłuszcz: 26 g
17 g
24 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
9,1 g
46 %
Węglowodany: 18 g
12 g
4 %
w tym cukry: 7,1 g
4,6 g
5 %
Białko: 5,9 g
3,8 g
8 %
Sól: 0,19 g
0,12 g
2 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w sposobie przygotowania (jajami, margaryną 72 % tł., śmietanką 30 % tł. i cukrem pudrem).:


Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1018 g produktu po przygotowaniu (16 porcji).:
Przepisy Przygotuj:
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30-36 % tł.
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru

Sposób przygotowania:
1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min.), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
2. Nastaw piekarnik na temp. 220°C (bez termoobiegu).
3. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min.
4. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą w tortownicy o śr. 28 cm lub na blasze o wymiarach 25x30 cm (wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką).
5. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°c piekarnika i piecz 25-30 min (każde ciasto piecz oddzielnie).
6. Po upieczeniu wystudź ciasto.
7. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę i ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji.
8. Dodaj zawartość opakowania z mieszanką do masy śmietanowej i jeszcze chwilę miksuj.
9. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowaną masę śmietanową, przykryj górną warstwą ciasta.
10. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
11. Przed podaniem ciasto udekoruj cukrem pudrem.

Opis produktu

Delecta Karpatka czekoladowa mieszanka do wypieku ciasta 218 g
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić na słodko!

22 inne produkty w tej samej kategorii: