Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-05-06 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-05-07 |
||||||
Środa 2024-05-08 |
||||||
Czwartek 2024-05-09 |
||||||
Piątek 2024-05-10 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Ciasto murzynek 350 g
Ilość: 350 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dodatki | Nie zawiera: Barwniki |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Pszenica: Zawiera Możliwa obecność MLEKA. |
Składniki | mąka PSZENNA cukier proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)) 5,7% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu aromat sól |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Dodaj: - 3 jaja - 100 g margaryny - 80 ml mleka (ok. 8 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękką margarynę i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom podgrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min Uwaga: Po 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. 4. Dekorowanie Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Ciasto Murzynek w proszku |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna, mleko 2% tł.) 100 g 1 porcja = 44 g (%*) Energia: 1350 kJ 594 kJ 7% Energia: 322 kcal 142 kcal 7% Tłuszcz : 15 g 6,6 g 9% w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone : 4,2 g 1,9 g 10% Węglowodany : 39 g 17 g 7% w tym Cukry : 20 g 8,7 g 10% Białko : 6,8 g 3 g 6% Sól: 0,94 g 0,41 g 7% Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 44 g: *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Przepisy | Ciasto Murzynek Dodaj: - 3 jaja - 100 g masła (lub margaryny) - 80 ml mleka (ok. 8 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie ciasta Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta. 2. Nakładanie do formy Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki. 3. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka) Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm. Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem. Murzynek z ajerkoniakiem Forma do pieczenia 25 cm Ciasto Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania, dodając tylko 50 ml mleka. Pod koniec miksowania dodaj 50 ml ajerkoniaku i miksuj całość jeszcze 2 min. Ciasto nałóż do formy i piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i udekoruj polewą. Polewa 40 g białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozsmaruj ją na płaskim talerzu i odstaw do zastygnięcia. Następnie nożem zeskrob duże wiórki. 50 g białej czekolady, 50 g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30% tł. rozpuść w kąpieli wodnej i pomieszaj. Ciasto udekoruj polewą i pozostaw do przestudzenia. Następnie posyp wiórkami z białej czekolady. Muffinki 12 sztuk Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie formie lub papilotkach. Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka). Smacznego! |
260 g
530 g
280 g
670 g
300 g
335 g
335 g
450 g
380 g
340 g
250 g
300 g
365 g
295 g
180 g
280 g